17.2 C
București
luni, mai 29, 2023

Imobiliare – EXCLUSIV Sorin Anghel pregătește actele pentru demolarea fostelor locuințe de serviciu BRD din Herăstrău și două proiecte rezidențiale de lux – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Omul de afaceri Sorin Anghel, care, alături de familia sa, a dezvoltat peste 200 de apartamente de lux în București, pregătește actele necesare demolării fostelor locuințe de serviciu ale băncii BRD din zona Herăstrău, cumpărate în urmă cu doi ani într-o tranzacție evaluată la circa 6 milioane de euro și prezentată în premieră de Profit.ro. În paralel, investitorul lucrează la mai multe proiecte de lux cu sute de apartamente.

Peste drum de acest teren, Sorin Anghel a comasat alți peste 6.000 de metri pătrați de teren, pe care s-ar putea construi peste 200 de apartamente, bazat pe aceeași indicatori.

Cel mai recent și cel mai mare proiect al familiei Anghel este 49Gafencu, cu 110 apartamente de lux, finalizat în 2017 și vândut în totalitate, o investiție estimată la 30 de milioane de euro.

Omul de afaceri Sorin Anghel, care, alături de familia sa, a dezvoltat peste 200 de apartamente de lux în București, pregătește actele necesare demolării fostelor locuințe de serviciu ale băncii BRD din zona Herăstrău, cumpărate în urmă cu doi ani într-o tranzacție evaluată la circa 6 milioane de euro și prezentată în premieră de Profit.ro. În paralel, investitorul lucrează la mai multe proiecte de lux cu sute de apartamente.

Sorin Anghel și familia sa au cumpărat de la BRD un teren de circa 4.000 de metri pătrați de pe strada Grigore Gafencu, nr. 4, pe care se află trei duplexuri și un bloc cu două etaje folosite ca locuințe de serviciu pentru angajații băncii.

Investitorul a primit, recent, un certificat de urbanism pentru desființarea tuturor clădirilor de pe teren, un prim pas spre autorizația de demolare.

Indicatorii urbanistici specifici zonei prevăd un coeficient de utilizare a terenului de 3,6 pe baza căruia se pot construi circa 150 de apartamente, potrivit calculelor Profit.ro.

Peste drum de acest teren, Sorin Anghel a comasat alți peste 6.000 de metri pătrați de teren, pe care s-ar putea construi peste 200 de apartamente, bazat pe aceeași indicatori. Surse Profit.ro din piața imobiliară spun că omul de afaceri intenționează să realizeze pe ambele terenuri proiecte rezidențiale, însă pentru aceasta trebuie să obțină Planuri Urbanistice Zonale.

„Momentan schimbăm niște geamuri care erau stricate acolo (la fostele locuințe BRD, n.r.). Nu avem nimic altceva în lucru. Avem mai multe terenuri și proiecte, în mai multe locații, dar nu avem nimic care poate fi de interes acum. Sunt doar niște acte obținute pentru a fi la dosar. Nu știm când sau dacă o să avem nevoie de ele“, a declarat, pentru Profit.ro, Ciprian Anghel, fiul omului de afaceri Sorin Anghel.

La un volum de peste 200 de apartamente, acesta ar fi cel mai mare proiect al familiei Anghel de până acum.

Cel mai recent și cel mai mare proiect al familiei Anghel este 49Gafencu, cu 110 apartamente de lux, finalizat în 2017 și vândut în totalitate, o investiție estimată la 30 de milioane de euro. Acest ansamblu este chiar lângă celelalte două terenuri de pe strada Gafencu ale familiei.

Pe aceeași stradă, One United Properties dezvoltă ansamblul One Herăstrău Vista, cu 119 apartamente, iar în spatele acestui proiect, antreprenorii Robertino Georgescu și Dan Drăgulin lucrează la primul lor proiect rezidențial exclusivist, care va avea la finalizare 236 de apartamente, o investiție estimată la 100 de milioane de euro.

Sorin Anghel nu este singurul investitor imobiliar din zona Herăstrău care intenționează să demoleze niște vile mai vechi pentru a face loc unor proiecte pe verticală.

Și oamenii de afaceri Emil și Daniel Tănăsoiu (tată și fiu), care dețin dezvoltatorul imobiliar Primavera Development, vor să demoleze cartierului lor de vile La Mesteceni din zona Satului Francez, construit în anul 2000, cu planul să dezvolte în loc un complex cu hotel și apartamente cu servicii hoteliere, după cum a relatat în premieră Profit.ro.

Familia Anghel dezvoltă mici proiecte rezidențiale de lux încă din 1995, înainte de proiectul 49Gafencu concentrându-se pe blocuri cu 40-50 de apartamente și pe vile.

Aproximativ 19.000 de case și apartamente ar putea fi livrate în 2023 în București și împrejurimi, potrivit companiei de consultanță imobiliară SVN Romania. Acest rezultat este cu aproximativ 11% mai mic față de cel înregistrat anul trecut, când au fost finalizate 21.328 de locuințe în oraș și împrejurimi. Recordul de livrări a fost stabilit în 2021, cu 22.010 locuințe finalizate.

Alte peste 8.000 de case și apartamente se află în acest moment în diferite faze de dezvoltare și ar urma să fie finalizate în 2024 și 2025, în funcție de respectarea graficelor de construire dar și de ritmul de recepție al unităților rezidențiale finalizate.

Infografic realizat de Alexandru Urzică

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!