12.8 C
București
luni, mai 27, 2024

Imobiliare – Fondatorii One United Properties au vândut din acțiuni, prin procedură accelerată – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Patru acționari semnificativi ai One United Properties (BVB: ONE), inclusiv co-fondatorii Andrei Diaconescu (prin OA Liviu Holding Invest), Victor Căpitanu (prin Vinci VER Holding), Președintele Consiliului de Administrație, Claudio Cisullo (prin CC Trust Group AG) și Membrul Consiliului de Administrație Marius Diaconu (prin Altius S.A.), a uvândut 234.205.285 acțiuni ale companiei către investitori instituționali locali și internaționali.

Vinci VER Holding, OA Liviu Holding Invest, CC Trust Group AG și Altius lansaseră o ofertă de plasament privat accelerat pentru un număr de până la 360,00 milioane acțiuni, reprezentând 9,48% din totalul titlurilor.

Fondatorii Victor Căpitanu și Andrei Liviu Diaconescu își transferaseră deținerile în toamna anului 2021, imediat după listarea la Bursa de Valori București către Vinci VER Holding și OA Liviu Holding Invest, care fiecare concentrau la sfârșitul anului trecut câte 1,05 miliarde acțiuni cu simbolul ONE...

Patru acționari semnificativi ai One United Properties (BVB: ONE), inclusiv co-fondatorii Andrei Diaconescu (prin OA Liviu Holding Invest), Victor Căpitanu (prin Vinci VER Holding), Președintele Consiliului de Administrație, Claudio Cisullo (prin CC Trust Group AG) și Membrul Consiliului de Administrație Marius Diaconu (prin Altius S.A.), a uvândut 234.205.285 acțiuni ale companiei către investitori instituționali locali și internaționali.

Tranzacția, de circa 43 milioane euro, este prezentată ca fiind realizată cu scopul de a crea lichiditate și de a consolida baza de acționari.

Cele 234 de milioane de acțiuni au fost plasate către peste 60 de investitori locali și internaționali. One United Properties nu va obține niciun venit în urma acestei tranzacții, însă acționarii vânzători doresc să utilizeze capitalul atras pentru a subscrie acțiuni în următoarea majorare de capital a companiei.

În urma tranzacției, co-fondatorii companiei, Victor Căpitanu și Andrei Diaconescu, dețin împreună 50,03% din capitalul social al One United Properties.

Profit.ro a anunțat anterior că vehiculele finanicare prin care Victor Căpitanu și Andrei Liviu Diaconescu dețin pachete de acțiuni la principalul developer listat la BVB, One United Properties (ONE), inițiază o operațiune de tip ABB, prin care își vor reduce participația.

Vinci VER Holding, OA Liviu Holding Invest, CC Trust Group AG și Altius lansaseră o ofertă de plasament privat accelerat pentru un număr de până la 360,00 milioane acțiuni, reprezentând 9,48% din totalul titlurilor.

„De la momentul IPO-ului din 2021, One United Properties a traversat cu succes multiple provocări ale pieței. La începutul acestui an, am observat un interes tot mai ridicat din partea investitorilor instituționali globali pentru achiziționarea unui pachet de acțiuni în compania noastră. Pentru a răspunde acestei cereri, am decis să realizăm o tranzacție inedită, menită să faciliteze captarea acestui interes instituțional, generând în același timp lichiditate. Acest proces a fost realizat prin utilizarea unui cadru special, care, pe de o parte, a permis executarea rapidă și, pe de altă parte, a asigurat un nivel ridicat de flexibilitate.

În calitate de acționari și membri ai consiliului de administrație, angajamentul nostru față de viziunea și creșterea continuă a One United Properties rămâne neschimbat. Această tranzacție nu reprezintă un exit, ci o inițiativă strategică ce vizează îmbunătățirea structurii noastre de acționariat și consolidarea guvernanței, printr-o prezență instituțională sporită în cadrul companiei. Intenționăm să reinvestim majoritatea capitalului obținut din această tranzacție în următoarea majorare de capital a companiei, capital care va susține planurile de creștere ale companiei în acest an.  Prin urmare, vrem să contribuim la dezvoltarea și extinderea continuă a afacerii One United Properties, în conformitate cu strategia pentru 2030. Le mulțumim tuturor investitorilor instituționali pentru încrederea acordată”, au declarat în comun acționarii vânzători.

Fondatorii Victor Căpitanu și Andrei Liviu Diaconescu își transferaseră deținerile în toamna anului 2021, imediat după listarea la Bursa de Valori București către Vinci VER Holding și OA Liviu Holding Invest, care fiecare concentrau la sfârșitul anului trecut câte 1,05 miliarde acțiuni cu simbolul ONE, echivalent a câte 27,71% din capitalul social.

Vânzarea survine într-un moment în care acțiunile One United Properties sunt aproape de maximul atins în piața reglementată de la BVB. La ultimul preț de închidere de 1,0220 lei/acțiune, capitalizarea bursieră a societății se ridică la 3,88 miliarde lei (780,63 milioane euro).

Ultima tranzacție majoră pe acest emitent s-a efectuat în piața deal pe data de 7 februarie când au fost schimbate 80,10 milioane acțiuni la prețul de 1,00 lei/acțiune, ceea ce a ridicat valoarea transferului la 80,10 milioane lei (16,11 milioane euro), iar noua operațiune de piață are potențialul de a fi chiar de 4 ori mai mare. De regulă, la amunțarea unei astfel de operațiuni de vânzare accelerată, brokerul are aranjată distribuția pachetului de acțiuni.

Un astfel de plasament în procedură accelerată a mai fost derulat pe data de 26 ianuarie și a avut ca obiect vânzarea unui pachet de acțiuni relevant tot la o companie listată în anul 2021 la cota pieței reglementate.

În urma tranzacției de atunci, acționarul principal Adrian Dociu și-a redus participația sa la Aquila Part Prod Com (AQ) la 25,00% din titluri, de la 33,33% din acțiuni cât era anterior. Transferul a fost efectuat tot într-o zonă de maxime, dar acțiunile Aquila au mai avut spațiu să se aprecieze pe piața bursieră.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!