24.5 C
București
miercuri, mai 31, 2023

Imobiliare – FOTO Hercesa și fondul Bluehouse demarează construcția a 482 de apartamente lângă stadionul Steaua, parte a unui proiect uriaș inițiat în 2006 – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Cei doi investitori s-au asociat încă din 2006 pentru a realiza un proiect rezidențial major în cartierul bucureștean Ghencea, moment la care au cumpărat un teren de 13,2 hectare pe care au anunțat că vor construi un proiect de peste 300 de milioane de euro...

Abia acum se fac primii pași concreți pentru construcția unui imobil cu 482 de apartamente, a unei grădinițe și a unor spații comerciale pe o parcelă de 1,5 hectare din teren, chiar lângă noul stadion polivalent Steaua...

Încă din vara anului trecut, Hercesa și Bluehouse au primit un certificat de urbanism care permite un coeficient de utilizare a terenului de 4,5.

Grupul spaniol Hercesa și fondul de investiții Bluehouse, înregistrat în Cipru, demarează construcția unui complex rezidențial cu aproape 500 de apartamente lângă noul stadion Steaua, parte a unui plan ce prevede 3.500 de unități locative, informație anunțată anterior de Profit.ro.

Stellaris Residencias va reprezenta o investiție de 52 milioane de euro și va fi livrat în patru faze, construcția primei faze urmând a fi finalizată în ultimul trimestru al anului 2024

Cei doi investitori s-au asociat încă din 2006 pentru a realiza un proiect rezidențial major în cartierul bucureștean Ghencea, moment la care au cumpărat un teren de 13,2 hectare pe care au anunțat că vor construi un proiect de peste 300 de milioane de euro. Abia acum se fac primii pași concreți pentru construcția unui imobil cu 482 de apartamente, a unei grădinițe și a unor spații comerciale pe o parcelă de 1,5 hectare din teren, chiar lângă noul stadion polivalent Steaua.

Încă din vara anului trecut, Hercesa și Bluehouse au primit un certificat de urbanism care permite un coeficient de utilizare a terenului de 4,5. Întrebați de Profit.ro, la acel moment, reprezentanții Hercesa nu au comentat despre intențiile de dezvoltare, iar acum nu au răspuns solicitărilor până la publicarea acestui articol.

Proiectul va avea un total de 627 de locuri de parcare, gândite pentru 1.309 rezidenți. Din totalul de 482 de locuințe proiectate, 288 sunt apartamente cu două camere și 148 cu trei camere, parterul fiind destinat spațiilor comerciale și grădiniței.

Master planul proiectului din Ghencea a fost desenat de celebrul birou de arhitectură Aukett Fitzroy Robinson

Master planul proiectului din Ghencea a fost desenat de celebrul birou de arhitectură Aukett Fitzroy Robinson

Amplasamentul terenului pe care se construiește acum

Amplasamentul terenului pe care se construiește acum

O parte de circa 3.700 de metri pătrați din teren urmează a fi cedată primăriei pentru amenajarea infrastructurii rutiere gândite în zonă. Lucrările la Inelul Median al Bucureștiului, care leagă Drumul Taberei de Șoseaua Alexandriei, adică de la magazinul Dedeman Ghencea până în zona Penitenciarului Rahova, sunt într-o etapă incipentă.

Proiectul Hercesa și Bluehouse mărginește și megaproiectul Centenarului, promovat până în 2020 de fostul primar al Sectorului 5, Daniel Florea. De altfel, schițele arhitecturale realizate pentru cartierul Centenarului evidențiază și viitorul proiect al celor doi investitori (foto mai jos). Totuși, în vara anului 2020, Guvernul a transferat în administrarea Ministerului Apărării terenul de 87 de hectare din zona Antiaeriană, pe care urma să fie dezvoltat cartierul Centenarului, pe motiv că proiectul de 1,8 miliarde de euro nu a avansat în 5 ani.

FOTO Hercesa și fondul Bluehouse demarează construcția a 482 de apartamente lângă stadionul Steaua, parte a unui proiect uriaș inițiat în 2006

Tot aici, compania Sten Consulting, deținută de Eugen și Ioana-Paula Stănculescu – proprietarii Auto Cobălcescu, are planificată realizarea unui ansamblu cu peste 1.500 de locuințe împrejurul noului Dedeman Ghencea, magazin construit pe un teren cumpărat de la aceeași firmă.

Spaniolii de la Hercesa au intrat în România în 2004 prin achiziția clădirii actualului hotel Cișmigiu și au continuat cu dezvoltarea ansamblului Vivenda Residencias, care a ajuns la peste 800 de apartamente livrate și care urmează să mai finalizeze până anul viitor încă 240 de unități.

Fondul Bluehouse a fost implicat, recent, într-una dintre cele mai mari tranzacții imobiliare așteptate în acest an, care implică vânzarea către S Immo a complexului de birouri Expo Business Park din București pentru o sumă care depășește 100 de milioane de euro. Proiectul de birouri a fost dezvoltat de Portland Trust în parteneriat cu Bluehouse, care a pus la dispoziție terenul de circa 2,3 hectare din spatele Romexpo.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!