Gigantul imobiliar și de retail Signa și-a declarat miercuri insolvența, după ce ultimele încercări de a obține finanțare au eșuat. Este cea mai mare victimă de până acum a prăbușirii imobiliare din Europa, potrivit Reuters.
Controlat de magnatul austriac Rene Benko, grupul este proprietarul clădirii Chrysler din New York, precum și al mai multor proiecte și magazine cunoscute din Germania, Austria și Elveția. În plus, la sfârșitul anului 2021, Signa și Central Group au semnat achiziția Selfridges Group, unul dintre cele mai emblematice mărci din industria globală de retail de lux.
Datoriile Signa Holding se ridicau la aproximativ 5 miliarde de euro, potrivit asociațiilor de protecție a creditorilor KSV1870 și Alpenländischer Kreditorenverband (AKV).
Falimentul grupului multi-miliardar, a cărui acoperire se întinde de la cel mai cunoscut magazin universal din Germania, KaDeWe din Berlin, până la cel mai mare lanț de magazine din țară, Galeria, va reverbera în sectorul imobiliar din Europa, confruntat cu dificultăți.
Signa era deținută și controlată în majoritate de Benko, deși și alți bogați, inclusiv industriașul austriac Hans Peter Haselsteiner, aveau participații mai mici.
Se așteaptă ca insolvența holdingului să se extindă în grup, deși o sucursală importantă încă se luptă să rămână în viață. Ultimele discuții cu investitorii pentru a oferi lichiditate filialei Signa Prime – la care Signa Holding este acționar majoritar – sunt încă în desfășurare, deși acestea au șanse mici de succes, arată Reuters.
Signa Prime Selection este cea mai mare companie din divizia imobiliară a Signa, cu o valoare brută a activului de 20,4 miliarde de euro. Alți investitori minoritari din divizia Prime sunt miliardarul german Klaus-Michael Kuehne, fundația RAG din Germania și familia Peugeot din Franța.
Compania deține investiții imobiliare în locații centrale ale unor orașe din Austria, Germania, Elveția și nordul Italiei.
Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.forbes.ro).