16.8 C
București
luni, mai 29, 2023

Imobiliare – Grupul german Knauf trimite în România peste 35 milioane euro și pregătește cea mai mare investiție din domeniu a ultimilor ani – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Producătorul german de materiale izolante Knauf Insulation a trimis în România 35,5 milioane euro pentru extinderea capacității de producție de vată minerală de sticlă în județul Mureș, pregătind în același timp, cum a anunțat anterior Profit.ro...

Noua fabrică, care va avea o capacitate de producție de peste 100 milioane metri pătrați, va angaja peste 100 de persoane, fiind prezentată drept cea mai modernă fabrică de vată minerală de sticlă Knauf Insulation din Europa Centrală și de Est.

Noua unitate de producție, ce urmează să fie  finalizată în 2024, va fi cea mai modernă fabrică de vată Knauf Insulation din Europa Centrală și de Est și va asigura o producție anuală de peste 75.000 de tone de vată minerală cu scopul de a deservi atât necesarul intern...

Producătorul german de materiale izolante Knauf Insulation a trimis în România 35,5 milioane euro pentru extinderea capacității de producție de vată minerală de sticlă în județul Mureș, pregătind în același timp, cum a anunțat anterior Profit.ro, investiții de peste 200 milioane euro în construcția a două fabrici în România, în Mureș și Cluj, cea mai mare investiție din domeniul materialelor de construcții a ultimilor cinci ani.

În același timp, Knauf Insulation a dat startul construcției noii unități de producție din Târnaveni, ce urmează a fi finalizată anul viitor. Noua fabrică, care va avea o capacitate de producție de peste 100 milioane metri pătrați, va angaja peste 100 de persoane, fiind prezentată drept cea mai modernă fabrică de vată minerală de sticlă Knauf Insulation din Europa Centrală și de Est.

Va asigura o producție anuală de peste 75.000 de tone de vată minerală cu scopul de a deservi atât necesarul intern, cât și piețele din Europa Centrală și de Est.

Investiția totală în proiectul Kanuf Insuation din Târnăveni, județul Mureș, se ridică la peste 135 milioane de euro și va avea un impact important asupra cifrei de afaceri a companiei, care se va suplimenta cu peste 50 milioane euro anual. 

Infuzia de 35 milioane euro a fost efectuată prin majorare de capital cu 174,1 milioane lei, la 281,8 milioane lei.

Pentru investițiile în cele două unități, Knauf a cerut ajutor de stat.

Din suma totală, circa 135 milioane de euro vor fi investite în Târnăveni, județul Mureș. Noua unitate de producție, ce urmează să fie  finalizată în 2024, va fi cea mai modernă fabrică de vată Knauf Insulation din Europa Centrală și de Est și va asigura o producție anuală de peste 75.000 de tone de vată minerală cu scopul de a deservi atât necesarul intern, cât și piețele din Europa Centrală și de Est.

O sumă de 76 milioane euro va fi investită într-o fabrică de plăci din gips-carton și profile metalice la Huedin, județul Cluj, urmând ca producția să înceapă tot în a doua jumătate a anului 2024. Fabrica va prelucra materie primă de la carierele de gips din Leghia, va avea o capacitate anuală de 30 milioane m2 și va produce întreaga gamă de plăci din gips-carton de la cele standard până la cele speciale pentru protecție la foc, rezistență la umiditate și cu performanțe de izolare fonică superioară. 

Produsele pentru piața internă vor însuma circa 50% din capacitățile de producție, restul fiind destinat exportului către tările din proximitate cum ar fi Ungaria, Serbia și Republica Moldova. Fabrica din Huedin va acoperi cererea din nordul țării, iar pentru cea din sud este preconizat a se continua importurile din Bulgaria.

Viitoarea unitate de producție va suplimenta afacerile Knauf Insulation cu 50-60 de milioane de euro pe an.

Piețele pe care activează cele două companii – Knauf Insulation și Knauf Gips depășesc în România suma de 250 de milioane de euro. În ceea ce privește doar plăcile de gips – carton, vânzările din România sunt la jumătate pe cap de locuitor față de piețe mai mature din Europa, spun reprezentanții Knauf.

Knauf Insulation a avut în România, în 2021, afaceri de 19 milioane de euro, iar Knauf Gips de 200 de milioane de lei (40,6 milioane euro).

În vară, Profit.ro a anunțat că Knauf Insulation va moderniza fabrica de vată minerală Gecsat din Târnăveni, județul Mureș, printr-un proiect în valoare de aproape 140 de milioane de euro, pentru care a cerut un ajutor de stat de 18,2 milioane euro.

Compania a semnat la începutul anului trecut preluarea Gecsat, iar Consiliul Concurenței a aprobat tranzacția în luna mai. Achiziția are ca scop susținerea livrărilor către clienții Knauf Insulation din piețele, în continuă creștere, din România, Europa de Est și Comunitatea Statelor Independente.

„Între timp, unitatea de producție a intrat într-un proces amplu de retehnologizare și modernizare, pentru a ajunge la standardele de calitate Knauf Insulation”, a comunicat atunci compania, pentru Profit.ro.

Ministerul Finanțelor a anunțat anterior o listă cu mai multe proiecte de investiții care se încadrează în bugetul programului privind ajutorul de stat și sunt acum într-o etapă de analiză. Lista cuprinde și investiția Knauf Insulation, fără detalii despre destinația fondurilor.

Profit.ro a anunțat însă anterior că gigantul german Knauf pregătește o investiție mai amplă în România, în valoare de 200 de milioane de euro, având în plan dezvoltarea a două noi fabrici pentru ghips carton, profiluri metalice și materiale de izolații, care vor genera 200 locuri de muncă

Knauf Insulation face parte din grupul german Knauf, care are aproximativ 40.000 de angajați în întreaga lume, cu peste 300 de fabrici în peste 90 de țări și vânzări de 12,5 miliarde de euro în anul 2021. În 2022, vânzările s-au apropiat de 15 miliarde de euro, după o achiziție în SUA. Grupul Knauf a fost fondat în 1932 și rămâne o companie independentă de familie.

Prezent din 2008 în România, Knauf Insulation este unul dintre cei mai importanți jucători de pe piața materialelor izolante, cu un portofoliu ce include vată minerală de sticlă, vată minerală bazaltică și plăci din fibre de lemn (Heraklith).

Gecsat este un producător local de vată minerală din sticlă din România, cu capital integral privat, 100% românesc. Fondată în 1918 la Târnăveni, cu o istorie de peste 100 de ani, fabrica a fost de-a lungul timpului specializată în producerea diverselor articole de sticlă. Având în vedere importanța izolației termice și a eficienței energetice a clădirilor, în anul 2007 Gecsat a investit într-o linie de producție a vatei minerale de sticlă.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!