FacebookTwitterLinkedIn

Investitorul polonez MLP Group a lansat un proiect de extindere a parcului logistic MLP Bucharest West. Noua clădire de circa 16.000 mp este dezvoltată pe bază speculativă, și va fi finalizată până la sfârșitul anului.

Lucrările de extindere a parcului logistic al MLP Group, de lângă București, au început în luna mai a acestui an. Proiectul este dezvoltat fără a avea contracte semnate de pre-închiriere, iar investitorul estimează că spațiul va fi livrat pentru ocupare până la sfârșitul acestui an. Antreprenorul general al proiectului este Sagex Construct.

Dezvoltatorul mizează pe faptul că piața industrială din România se schimbă într-un ritm rapid, iar cererea chiriașilor rămâne puternică, deși se caracterizează printr-un proces decizional îndelungat, atribuit condițiilor economice dificile. 

„Bucureștiul este cea mai atractivă regiune a României și principalul său hub industrial. Chiar și pe fondul incertitudinii economice, cererea de spațiu industrial și logistic rămâne destul de robustă. Din acest motiv, am decis să continuăm extinderea MLP Bucharest West și să livrăm în plus 16.000 mp de GLA în mod speculativ. Punem accent pe chiriașii din sectoarele de producție ușoară și logistică”, a declarat Olga Melihov, Country Head România, MLP Group.

MLP Bucharest West este un parc logistic și industrial de clasă A situat la șoseaua de centură, în cartierul Chitila din nord-vestul Bucureștiului. Dezvoltat pe un teren de 18,3 hectare, proiectul va oferi în final 99.000 mp de spații de depozitare și de producție pentru industria ușoară. Într-o primă etapă s-au livrat 22.000 mp, închiriați integral.