4.2 C
București
miercuri, noiembrie 29, 2023

Imobiliare – Impact Developer & Contractor a realizat venituri de 21,5 milioane de euro și un profit brut de 6,6 milioane de euro în primele nouă luni din an – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Dezvoltatorul imobiliar Impact Developer & Contractor a raportat venituri de 21,5 milioane de euro la 30 septembrie 2023 şi un profit brut de 6,6 milioane de euro, cu o marjă brută constantă, de 31%, informează societatea prin intermediul unui comunicat de presă, relatează Agerpres.

Potrivit companiei, 16,8 milioane de euro sunt generate de vânzarea a 110 unităţi, iar 4,7 milioane euro din închirierea spaţiilor comerciale din Greenfield Plaza (Băneasa), administrarea şi închirierea proprietăţilor dezvoltate de Impact, precum şi din lucrări de construcţii.

Cele mai multe unităţi vândute în primele nouă luni ale anului, respectiv unităţi pentru care s-a semnat contract de vânzare-cumpărare, s-au înregistrat în Luxuria Residence (47%), urmate de Boreal Plus (31%) şi Greenfield Băneasa (22%).

Potrivit companiei, 16,8 milioane de euro sunt generate de vânzarea a 110 unităţi, iar 4,7 milioane euro din închirierea spaţiilor comerciale din Greenfield Plaza (Băneasa), administrarea şi închirierea proprietăţilor dezvoltate de Impact, precum şi din lucrări de construcţii.

Cele mai multe unităţi vândute în primele nouă luni ale anului, respectiv unităţi pentru care s-a semnat contract de vânzare-cumpărare, s-au înregistrat în Luxuria Residence (47%), urmate de Boreal Plus (31%) şi Greenfield Băneasa (22%). Preţurile medii de vânzare au avut o evoluţie ascendentă în primele trei trimestre, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, crescând cu 9% în Greenfield Băneasa, la 1.341 de euro/mp, şi cu 5% în Luxuria Residence, la 1.822 de euro/mp.

Pe lângă unităţile vândute, la 30 septembrie 2023 Impact are încă 381 de unităţi pre-vândute şi rezervate, cu o valoare totală de 43,2 milioane euro.

„Anul acesta, Luxuria Residence a avut cea mai bună performanţă dintre toate proiectele noastre, fiind un proiect matur, pe un segment de piaţă caracterizat de stabilitate, rezilient la factori externi precum creşterea dobânzilor la credite ipotecare sau modificări fiscale şi legislative. Drept urmare, vânzările în acest ansamblu au avut o evoluţie pozitivă de la un trimestru la altul, în trimestrul al treilea cunoscând o creştere de 17% comparativ cu trimestrul anterior. Pe lângă apetitul investitorilor pentru acest proiect, datorită randamentelor investiţionale atrăgătoare şi a potenţialului mare de apreciere a valorii în timp, anul acesta am remarcat un interes tot mai crescut din partea end-userilor, în special pentru apartamentele cu patru camere, ce reprezintă un procent de 17% din totalul vânzărilor proiectului în primele nouă luni. Toate semnalele indică o menţinere a acestui trend şi în perioada următoare”, a declarat Constantin Sebeşanu, CEO Impact Developer & Contractor.

Impact deţine un portofoliu important de terenuri în Bucureşti, Constanţa şi Iaşi, de circa 71 ha, cu potenţial de dezvoltare pentru încă cinci proiecte noi sustenabile, de dimensiuni mari, cu o valoare de piaţă estimată la peste 1,5 miliarde de euro.

La data de 30 septembrie 2023, Impact are autorizaţie de construire pentru 2.693 de unităţi în Bucureşti, Iaşi şi Constanţa, cu o valoare de piaţă estimată la 390 de milioane de euro. Dintre acestea, 982 de locuinţe se află în diferite stadii de construcţie, în timp ce pentru alte 1.711 locuinţe urmează a fi începută construcţia.

Cu o experienţă de 32 de ani pe piaţă, Impact Developer & Contractor S.A. este primul dezvoltator imobiliar listat la Bursa de Valori Bucureşti.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.economica.net).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!