25 C
București
sâmbătă, iunie 22, 2024

Imobiliare – Ionuț Negoiță: Este probabil să vedem o tendință de creștere a prețurilor la apartamente în următoarele luni – Sinteza

1 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: In prelucrare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

„Dacă ultimul trimestru al anului 2023 a cunoscut o creștere a cererii de locuințe motivată de majorarea cotei TVA ce avea să urmeze, moment în care au fost avantajați dezvoltatorii cu apartamente gata de mutare sau cu termen de finalizare până la sfârșitul lui 2024, începutul anului a venit cu o previziune de scădere a

„Dacă ultimul trimestru al anului 2023 a cunoscut o creștere a cererii de locuințe motivată de majorarea cotei TVA ce avea să urmeze, moment în care au fost avantajați dezvoltatorii cu apartamente gata de mutare sau cu termen de finalizare până la sfârșitul lui 2024, începutul anului a venit cu o previziune de scădere a vânzărilor în primul trimestru. Majorarea cotei TVA a avut un impact semnificativ asupra pieței imobiliare. Decizia noastră de a ajusta strategiile pentru a absorbi această creștere a fost esențială pentru menținerea competitivității. Soluția pe care noi am implementat-o pentru client în acest context a fost decizia de a suporta integral diferența de TVA de la 5% la 9%, astfel, în primele trei luni ale anului am înregistrat o creștere de vânzări față de aceeași perioadă a anului trecut”, spune Ionuț Negoiță, într-un raport realizat de Imobiliare.ro.

Negoiță mai spune că atât el, cât și alți dezvoltatori se așteaptă la scăderi ale dobânzilor, o tendință ce poate stimula cererea. Dacă în primele trei luni din acest an evoluția prețurilor la locuințe a fost moderată, acestea ar putea crește în următoarea perioadă.

„Cu scăderea anticipată a dobânzilor și o creștere implicită a cererii, este probabil să vedem o tendință ascendentă a prețurilor în următoarele trimestre ale anului”, mai spune Negoiță.

Presiunea pe prețuri vine și din partea ofertei, care se împuținează. Cu mai puține proiecte autorizate, cele care vor fi pe piață, se vor scumpi.

„În cercul apropiat, am nu puține persoane educate financiar care, deși au o nevoie de locuire și își permit o achiziție, amână trecerea la acțiune așteptând scăderea prețurilor. Au fost perioade când și noi, la Imobiliare.ro, am fi mizat pe scădere (în special între vara lui 2022 și prima parte a lui 2023, sub influența creșterii dobânzilor și inflației la niveluri record).

Dar ei amână din 2018, sub efectul îndrumărilor singurului influencer financiar producător al unei emisiuni de educație financiară la un post TV de știri. Wishful thinking! Cert este că toate datele ne indică faptul că  perioada actuală este una propice pentru achiziții și că ne aflăm, probabil, spre finalul unei perioade faste pentru cei care doresc să dețină o proprietate pentru locuire sau să își dezvolte un portofoliu investițional mizând pe real estate. Să achiziționezi în 2024, râmâne un compromis acceptabil, chiar dacă nu mai e la fel de profitabil ca în 2019, 2020 sau 2021”, spune Daniel Crainic, CMO Imobiliare.ro.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.economica.net).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!