La Oradea au debutat lucrările pentru noul Spital de Boli Infecțioase și Pneumologie, primul construit de la zero în întreg județul Bihor după Revoluție. Construcția ar urma să dureze doi ani.
Finanțarea este asigurată din fonduri PNRR, iar valoarea proiectului va fi de 135 de milioane de euro. Valoarea efectivă a contractului de construcţie este de circa 73 milioane de euro, fără TVA, diferenţa urmând să acopere dotările spitalului, pentru care primăria va organiza o nouă licitaţie.
Terenul, cu o suprafață de 2,7 hectare, a fost pregătit, iar șantierul este în plină desfășurare.
Contractul pentru proiectare și execuție a fost semnat în luna martie 2024 cu un consorțiu condus de Construcții Erbașu SA, iar termenul de finalizare este de 30 de luni, având ca țintă finalul anului 2026.
„Avem o clădire de aproximativ 50.000 mp, suprafaţă desfăşurată, una dintre cele mai importante clădiri din domeniul medical din România care efectiv se execută”, a declarat într-o conferinţă de presă susţinută pe şantier ing. Cristina Cuceu, coordonatoarea colectivului de proiectare.
La final, toate secţiile de pneumoftiziologie, de boli infecţioase şi cele ale Dispensarului TBC vor fi mutate în noul spital, care va pune la dispoziţia pacienţilor condiţii de tratament la standarde europene.
Ansamblul spitalului este compus din patru corpuri de clădire și va dispune de 299 paturi pentru spitalizarea continuă a pacienţilor (ce vor putea fi suplimentate la 326 de paturi, în funcţie de necesităţi).
Fii la curent cu tot ce contează în business-ul din România și abonează-te la canalul nostru de Whatsapp Forbes Romania.
Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.forbes.ro).