Lucrările de consolidare și modernizare ale Colegiului Național „Mihai Eminescu” din București și a trei grădinițe din Sectorul 4 au fost finalizate înainte de începerea noului an școlar.
În cazul Colegiului „Mihai Eminescu”, valoarea contractului s-a ridicat la 35 de milioane de lei, iar antreprenorul general a fost compania Erbașu.
Potrivit primarului Sectorului 4, Daniel Băluță, școala intrase, în ultimii ani, “într-o avansată stare de degradare, cu corpuri de clădire care prezentau un risc seismic semnificativ, așa că a fost refăcută din temelii cu fonduri obținute de la Compania Națională de Investiții și din PNRR”.
În Sectorul 4 învață în prezent 38.447 de preșcolari și de elevi ce frecventează cursurile a 57 de unități de învățământ (26 de grădinițe, 18 școli gimnaziale și 13 licee).
Primăria Sectorului 4 derulează, ca urmare a accesării a peste 1,2 miliarde de lei din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), lucrări de reabilitare și modernizare pentru 13 clădiri ale unor unități de învățământ, dintre care șase școli gimnaziale, patru grădinițe și două licee. În cazul Colegiului Național de Arte “Dinu Lipatti” este vorba de două corpuri de clădire. Aici, începând cu noul an școlar, elevii vor învăța într-un sediu din Bd. Metalurgiei nr. 89, a mai anunțat primarul.
El a adăugat că Primăria Sectorului 4 va depune noi solicitări de finanțare prin Programul Operațional Regional (POR) pentru alte 12 unități de învățământ școlar și preșcolar.
La nivel național, din informațiile transmise de Ligia Deca, Ministru al Educației, anul școlar 2024-2025 începe cu peste 800 de școli aflate în șantier, pentru lucrări de reabilitare, modernizare sau construcție.
Pe de altă parte, mai bine de 1 din 5 părinți ai copiilor de vârstă școlară spun că au contribuit financiar la renovarea clasei, iar o parte dintre aceștia afirmă că au fost singurii contributori, potrivit unui sondaj realizat de IRES cu privire începutul anului școlar.
Foto: Construcții Erbașu
Fii la curent cu tot ce contează în business-ul din România și abonează-te la canalul nostru de Whatsapp Forbes Romania.
Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.forbes.ro).