FacebookTwitterLinkedIn

Cartierul Cosmopolis din Nordul Capitalei a încheiat un parteneriat cu instituția de învățământ Mark Twain International School, pentru deschiderea unui campus educațional, începând cu anul școlar 2025-2026. Investiția necesară primei faze depășește 5 milioane de euro. 

Contractul prevede un angajament pe termen lung, cu o durată de cel puțin 15 ani, iar campusul va include grădiniță, școală primară, gimnaziu și liceu. Proiectul va beneficia de peste 4.000 mp, plus alți 4.000 mp de spații exterioare pentru terenuri de sport, zone de relaxare și joacă. 

“Parteneriatul nostru va atrage în unitățile de învățământ Mark Twain din Cosmopolis numeroși copii din întreaga zonă de nord a Capitalei și din localitățile învecinate”, declară Ozan Tuncer, CEO al Cosmopolis. 

Campusul Mark Twain din cartierul Cosmopolis va dispune de săli de clasă, bibliotecă, centru media, laboratoare de științe, limbi străine, IT, activități creative, studio de muzică, săli de arte vizuale și teatru, precum și săli de consiliere, conferințe și ședințe. Clădirile campusului vor include și dormitoare, vestiare, sală de sport, bucătării, cabinet medical și infirmerie, anunță reprezentanții Cosmopolis.

Prima fază a acestui proiect, care urmează să fie lansată pentru anul școlar 2025-2026, va consta în amenajarea campusului Junior Cosmopolis, care va include grădiniță și școală primară. Investiția pentru această primă fază depășește 5 milioane de euro. 

Parteneriatul dintre Mark Twain International School și cartierul Cosmopolis prevede și o a doua etapă de extindere a facilităților educaționale, prin deschiderea campusului Senior, care va include clasele de gimnaziu și liceu. 

Toate clădirile campusului vor utiliza panouri solare pentru eficiența energetică, similar proiectului Cosmopolis Plaza, cel mai mare retail park din Nordul Capitalei, care se va deschide în luna octombrie. 

Cu cei aproape 15.000 de locuitori, comunitatea cartierului Cosmopolis este comparabilă cu populația orașelor Râșnov sau Vatra Dornei și cuprinde un număr de rezidenți mai mare decât al orașelor Otopeni, Sinaia sau Gura Humorului.  Planurile de extindere ale Cosmopolis continuă și în anii următori. Până în 2035, dezvoltatorul estimează un total de peste 12.000 de locuinţe și o comunitate de peste 35.000 de persoane.