FacebookTwitterLinkedIn

Meta Estate Trust, companie de tip holding din sectorul imobiliar, a aprobat, în cadrul Adunării Generale Extraordinare a Acționarilor, acțiuni care privesc majorarea capitalului social, un program de răscumpărare a acțiunilor companiei ce se va derula în următoarele 18 luni, precum și o emisiune de obligațiuni în valoare de până la 5 milioane de euro.

„Avem instrumentele necesare pentru a naviga cu bine acest an financiar în care sectorul nostru de activitate se dovedește a fi marcat de incertitudine și provocări”, a declarat Alexandru Bonea, CEO al Meta Estate Trust.

Capitalul social al companiei este compus din 82.241.760 acțiuni clasa A (ordinare) și 11.249.976 acțiuni clasa B (preferențiale). Majorarea capitalului social se va desfășura prin emiterea de acțiuni gratuite ce vor fi acordate către acționarii deținători de acțiuni ordinare și preferențiale, într-un mod asimetric în care acțiunile preferențiale vor primi 26 de acțiuni ordinare la 100 de acțiuni preferențiale deținute (0,26/acțiune), iar acțiunile ordinare vor primi 7,2 acțiuni ordinare la 100 de acțiuni ordinare deținute (0,072/acțiune).

Prin implementarea acestui mecanism, compania are în continuare acces la capitalul obținut din profit și îl poate utiliza în investiții noi. 

“Prin mecanismul de răscumpărare a acțiunilor, ce se va derula pe o durata de 18 luni, Meta Estate Trust dorește să mărească lichiditatea acțiunii și odată cu aceasta, efectul vizat e de creștere a valorii prețului per acțiune”, se arată în comunicatul companiei.

Totodată, Meta Estate Trust a primit aprobarea să emită în următoarea perioadă, în funcție de oportunitate, obligațiuni în valoare de până la 5 milioane de euro. 

Fii la curent cu tot ce contează în business-ul din România și abonează-te la canalul nostru de Whatsapp Forbes Romania.