FacebookTwitterLinkedIn

Icevulcan Properties Ltd., companie controlată de omul de afaceri român Daniel Dines, CEO și fondator al firmei de software UiPath, a cumpărat 31.201.704 de acțiuni ale companiei One United Properties, unul dintre cei mai activi investitori locali de imobiliare, potrivit raportului înaintat la Bursa de Valori București. 

“Conducerea One United Properties informează piața cu privire la faptul ca la data de 22.05.2023, Icevulcan Properties Ltd. (acționar existent al Companiei, entitate controlată de domnul Daniel Dines), și-a exercitat opțiunea de a cumpara un număr total de 31.201.704 acțiuni ordinare ale Companiei, de la cei doi acționari semnificativi ai acesteia, Vinci Ver Holding S.R.L. și OA Liviu Holding Invest S.R.L., companii controlate de Victor Căpitanu și Andrei – Liviu Diaconescu, acționarii fondatori ai Companiei”, se spune în raportul înaintat la Bursă

Tranzacția s-ar putea ridica la 28,7 milioane de lei, dat fiind prețul de tranzacționare de luni, per acțiune, de 0,92 lei. După cum se precizează în raportul BVB, optiunea de cumpărare ar fost convenită între părți înainte de IPO-ul companiei.

“Numărul total de 31.201.704 acțiuni ordinare exercitate în cadrul opțiunii de cumpărare reprezintă numărul inițial de acțiuni ordinare disponibile în cadrul opțiunii de cumpărare, respectiv 13.000.710 acțiuni, plus un număr suplimentar de 18.200.994 acțiuni rezultate din operațiunile de majorare a capitalului social cu încorporarea primelor de emisiune, care au fost aprobate în cadrul Adunărilor Generale ale Acționarilor Companiei din 10 septembrie 2021 și 28 septembrie 2023”, mai arată raportul One United Properties.

Daniel Dines se clasează printre cei mai bogați români ai planetei, în topul Forbes. Fondatorul UiPath are o avere de 1,6 miliarde de dolari, în scădere cu 1,3 miliarde de dolari față de anul trecut. Cel mai bogat român este fostul tenismen Ion Țiriac, cu o avere de 2 miliarde de dolari, urmat de Dragoș Pavăl, fondatorul Dedeman, cu o avere de 1,7 miliarde de dolari.