10.6 C
București
marți, aprilie 23, 2024

Imobiliare – Morgan Stanley: Băncile din SUA, mult mai expuse decât cele din Europa la criza imobiliară – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Marile bănci europene au redus creditarea în sectorul proprietăților comerciale și au jumătate din expunerea creditorilor americani, ceea ce face băncile din SUA mult mai vulnerabile deoarece prețurile pe piața clădirilor de birouri scad în continuare...

Băncile regionale din SUA par cele mai expuse, alături de creditorii regionali din Germania care, spre deosebire de marile bănci europene, și-au majorat expunerea.

În "scenariul de stres", în care scăderea prețurilor proprietăților forțează băncile să recunoască pierderile și calitatea creditului se înrăutățește, câștigurile băncilor europene vor fi afectate cu 3% în următorii trei ani...

Marile bănci europene au redus creditarea în sectorul proprietăților comerciale și au jumătate din expunerea creditorilor americani, ceea ce face băncile din SUA mult mai vulnerabile deoarece prețurile pe piața clădirilor de birouri scad în continuare, susțin analiștii de la Morgan Stanley, transmite Reuters.

Piața CRE – bunuri imobiliare comerciale – se confruntă cu cel mai sever declin de la criza financiară din 2008 – 2009, deoarece costurile mai ridicate de împrumut și tendința de a lucra de acasă au afectat cererea pentru spațiile de birouri, arată Agerpres.

Băncile regionale din SUA par cele mai expuse, alături de creditorii regionali din Germania care, spre deosebire de marile bănci europene, și-au majorat expunerea. „Per ansamblu, credem că investițiile CRE nu vor duce la evenimente sistemice, ci mai degrabă la un impact gestionabil asupra câștigurilor la o serie de bănci mici”, susțin analiștii de la Morgan Stanley.

În „scenariul de stres”, în care scăderea prețurilor proprietăților forțează băncile să recunoască pierderile și calitatea creditului se înrăutățește, câștigurile băncilor europene vor fi afectate cu 3% în următorii trei ani, ceea ce, spun analiștii, „este ușor de gestionat”.

Aceasta este situația în cazul a 70% dintre marile bănci europene care și-au redus din 2022 expunerea la aproximativ 5% din portofoliul lor de credite și la aproape toți creditorii care au expuneri de sub 1% la Statele Unite, unde rata de ocupare a birourilor este de 21%, față de 8% în Europa. În contrast, creditorii regionali din Germania au o expunere CRE de peste 20%, conform datelor Morgan Stanley.

În rândul creditorilor importanți din Europa, Deutsche Bank are cea mai mare expunere CRE la piața americană, dar poate fi gestionată. Marile bănci americane au o expunere de aproximativ 11%, iar băncile de mărime medie, de aproximativ 30%, adaugă analiștii.

Riscurile legate de refinanțare și rata de ocupare a birourilor sunt „motive cheie de îngrijorare” pentru piața globală, dar există „diferențe semnificative” între băncile europene și cele americane.

Analiștii de la Morgan Stanley estimează că aproximativ 660 miliarde de dolari de datorii CRE ajung la scadență în SUA în 2024, față de 150 – 200 de miliarde de dolari în Europa.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!