22 C
București
luni, iulie 22, 2024

Imobiliare – NEPI Rockcastle a primit o nouă finanțare verde de 200 de milioane de euro de la Erste și Raiffeisen, pentru Mega Mall și Promenada Sibiu – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Împrumutul, semnat în martie 2023, se încadrează în categoria finanțărilor verzi, îndeplinind criteriile de contribuție substanțială la atenuarea riscurilor climatice, deoarece atât Mega Mall cât și Promenada Sibiu beneficiază de certificări sustenabile “BREEAM In-Use”, calificativ Excelent, și de atestate de performanță energetică de Clasa A, se precizează în comunicat.

Noua finanțare va fi folosită pentru a rambursa liniile de credit utilizate pentru achizițiile centrelor comerciale Forum Gdansk și Copernicus Shopping Centre din Polonia, finalizate în decembrie 2022.

„Prin noua finanțare verde în valoare de 200 de milioane de euro, alături de alte surse de finanțare și capital ale Grupului, am stabilit o structură de capital diversificată și bine echilibrată, care va susține ritmul de creștere a activității noastre.

Noul credit reprezintă încă un pas din strategia grupului de a accesa diferite surse de finanțare și de a își consolida relațiile cu partenerii bancari. Finanțarea a fost obținută la un nivel competitiv al costului cu dobânda, în condițiile actuale ale pieței, prin raportare la ratele Euribor.

Împrumutul, semnat în martie 2023, se încadrează în categoria finanțărilor verzi, îndeplinind criteriile de contribuție substanțială la atenuarea riscurilor climatice, deoarece atât Mega Mall cât și Promenada Sibiu beneficiază de certificări sustenabile “BREEAM In-Use”, calificativ Excelent, și de atestate de performanță energetică de Clasa A, se precizează în comunicat.

În cadrul tranzacției de finanțare, NEPI Rockcastle a fost consiliat de firma internațională de avocatură Dentons Europe – Zizzi-Caradja și Asociații SPARL, iar consorțiul bancar a fost asistat de Wolf Theiss Rechtsanwalte GmbH & Co KG.

“Condițiile de piață au fost solicitante în ultimele douăsprezece luni, dar în același timp au oferit un context excelent pentru consolidarea parteneriatelor noastre strategice. Le mulțumesc tuturor părților implicate în această tranzacție. Noua finanțare îmbunătățește poziția de lichiditate a Grupului și dovedește încă o dată angajamentul nostru pe termen lung, în direcția sustenabilității. Apreciez oamenii motivați care au făcut încă un proiect de succes să prindă viață, profesioniștii desăvârșiți din toate echipele implicate: echipa noastră internă, echipele creditorilor și cele ale consultanților implicați”, a spus Eliza Predoiu, Chief Financial Officer, NEPI Rockcastle.

Noua finanțare va fi folosită pentru a rambursa liniile de credit utilizate pentru achizițiile centrelor comerciale Forum Gdansk și Copernicus Shopping Centre din Polonia, finalizate în decembrie 2022. Ulterior rambursării, capacitatea totală a acestor facilității de credit de tip revolving a Grupului va fi restabilită la 620 de milioane de euro.

„Prin noua finanțare verde în valoare de 200 de milioane de euro, alături de alte surse de finanțare și capital ale Grupului, am stabilit o structură de capital diversificată și bine echilibrată, care va susține ritmul de creștere a activității noastre. NEPI Rockcastle dispune de resurse adecvate și variate pentru a finanța planurile actuale de dezvoltare și investiții”, a adăugat Rüdiger Dany, CEO NEPI Rockcastle (foto).

Despre NEPI Rockcastle

NEPI Rockcastle (NRP.AS) (JSE.NRP) este cel mai mare proprietar, dezvoltator și administrator de centre comerciale cotat la bursă din Europa Centrală și de Est, deținând un portofoliu de retail de peste 2.000.000 mp în nouă țări din Europa Centrală și de Est: România, Polonia, Slovacia, Bulgaria, Bulgaria, Ungaria, Croația, Republica Cehă, Serbia și Lituania. Creșterea sa este susținută de un program de dezvoltare de 677 de milioane de euro, însoțit de achiziții, cele mai recente fiind Forum Gdansk Shopping Centre (Gdansk) și Copernicus Shopping Centre (Torun), ambele localizate în Polonia.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.economica.net).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!