24 C
București
miercuri, iulie 24, 2024

Imobiliare – Nicușor Dan: Probabil că undeva în octombrie o să avem o primă variantă a Planului Urbanistic General – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Un lucru bun pe care l-am făcut a fost că am stopat cât de cât dezvoltarea asta sălbatică și am lucrat la Planul Urbanistic General și încercăm să reglementăm tot ce se va întâmpla în dezvoltarea urbanistăcă în București...

În 2013 s-a semnat contractul pentru noul PUG, s-au făcut niște studii și în 2014 s-a blocat totul și nu s-a mai continuat până în 2022 când am reușit să descâlcim toată situația juridică.

Întrebat dacă se mai construiește haotic în București, Nicușor Dan a explicat: ”Da, chiar și în mandatul meu, pentru că primarul municipiului dă autorizații pe 7% din suprafața orașului și pe restul teritoriului dau autorizații primarii de sector, multe din ele ilegale.

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, anunță că, în luna orctombrie, va fi gata prima variantă a noului Plan Urbvenistic General, care va reglementa dezvoltarea urbanistică pentru următorii ani. ”Am stopat cât de cât dezvoltarea asta sălbatică”, a afirmat Nicușor Dan, sâmbătă, la Prima TV, dar a apreciat că în continuare se dau autorizații de construcție ilegale.

Evenimente

25 iulie – Maraton Medika TV – Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie – Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

”Traficul din București vine din dezvoltarea asta urbană, sălbatică, scăpată de sub control în ultimii 20 de ani. Un lucru bun pe care l-am făcut a fost că am stopat cât de cât dezvoltarea asta sălbatică și am lucrat la Planul Urbanistic General și încercăm să reglementăm tot ce se va întâmpla în dezvoltarea urbanistăcă în București, în următorii 10-15 ani”, a declarat, sâmbătă, Nicușor Dan, la emisiunea Insider politic de la Prima TV.

Acesta a explicat că au existat 8 ani de blocaje, potrivit News.ro.

”Avem PUG din 2000. În 2013 s-a semnat contractul pentru noul PUG, s-au făcut niște studii și în 2014 s-a blocat totul și nu s-a mai continuat până în 2022 când am reușit să descâlcim toată situația juridică. De atunci s-au făcut toate studiile și acum am început să discutăm de regulament și planșa de reglementare (…) Probabil că undeva în octombrie o să avem o primă variantă a Planului Urbanistic General”, a precizat primarul general.

Întrebat dacă se mai construiește haotic în București, Nicușor Dan a explicat: ”Da, chiar și în mandatul meu, pentru că primarul municipiului dă autorizații pe 7% din suprafața orașului și pe restul teritoriului dau autorizații primarii de sector, multe din ele ilegale. Chiar acum în timp ce vorbim. Și există niște instituții, Inspectoratul de Stat în Construcții, prefectul, Parchetul, care nu își fac treaba pe urbanism. Corupția este evidentă, o vedem cu ochiul liber”.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!