12.8 C
București
sâmbătă, mai 18, 2024

Imobiliare – Oana Rădulea, soția lui Ion Rădulea, preia conducerea executivă a River Development – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Omul de afaceri Ion Rădulea (65 de ani), de numele căruia se leagă ultimii ani ai fabricii de combine agricole Semănătoarea, a numit-o la conducerea executivă a River Development, companie prin care își gestionează afacerile imobiliare, pe soția sa Oana Rădulea (44 de ani).

Începând din luna ianuarie 2024, Oana Rădulea s-a alăturat grupului de companii River Development, în calitate de Managing Partner, au transmis, pentru Profit.ro, reprezentanții dezvoltatorului imobiliar.

Înainte de a se alătura grupului de companii River Development, Oana a ocupat timp de 7 ani poziția de Leasing & Business Development Director în cadrul White Star Real Estate, dezvoltator imobiliar activ în Europa Centrală și de Est.

Omul de afaceri Ion Rădulea (65 de ani), de numele căruia se leagă ultimii ani ai fabricii de combine agricole Semănătoarea, a numit-o la conducerea executivă a River Development, companie prin care își gestionează afacerile imobiliare, pe soția sa Oana Rădulea (44 de ani).

Începând din luna ianuarie 2024, Oana Rădulea s-a alăturat grupului de companii River Development, în calitate de Managing Partner, au transmis, pentru Profit.ro, reprezentanții dezvoltatorului imobiliar. Ea preia conducerea executivă a companiei de la fostul Directorul Executiv, Liviu Birău. Ion Rădulea va rămâne parte din managementul grupului.

Oana Rădulea are peste 21 de ani de experiență în industria de dezvoltare imobiliară locală și internațională. Înainte de a se alătura grupului de companii River Development, Oana a ocupat timp de 7 ani poziția de Leasing & Business Development Director în cadrul White Star Real Estate, dezvoltator imobiliar activ în Europa Centrală și de Est.

În pozițiile ocupate anterior, inclusiv în cadrul Sema Parc, în calitate de Director de Dezvoltare & Director de Strategie, și la alți jucători din domeniu, precum compania britanică European Future Group, Oana a coordonat activități de definire a obiectivelor de business și a direcțiilor de dezvoltare a companiei, precum și activități cu privire la achizițiile și cedările de proprietăți din România și Ucraina, inclusiv cele mai mari achiziții și cedări ale fondului și grupului.

“A venit momentul să trecem la următorul nivel în dezvoltarea noastră, având intenția ca alăturarea mea grupului să aducă un suflu nou în organizarea și desfășurarea activităților de dezvoltare a business-ului. Alături de Ion, care își păstrează implicarea în dezvoltarea strategică de business, sunt sigură că vom continua să creștem pe piata locală, în calitate de partener pentru toți cei care cred într-o dezvoltare imobiliară inteligentă, sustenabilă și atentă la nevoile comunității”, a declarat, pentru Profit.ro, Oana Rădulea, Managing Partner River Development.

Profilul de investitor al lui Ion Rădulea este cel al unui dezvoltator care vinde proiectele construite la scurt timp după finalizarea și închirierea lor. Exemplu sunt cele două clădiri de birouri din cadrul Sema Park vândute în 2006 către Europolis (actualul CA IMMO) pentru 90 de milioane de euro și clădirea The Light One vândută către Uniqa Real Estate Management pentru peste 50 de milioane de euro.

Astăzi, Semănătoarea, pe platforma căreia Rădulea și-a început afacerile imobiliare, mai produce piese de schimb, dar înainte să fie privatizată avea 7.500 de angajați și producea 3.500 de combine pe an. Întreprinderea a fost privatizată în octombrie 1999. Compania MYO-O, condusă de Ion Rădulea – fost angajat al Semănătoarea, a preluat de la Fondul Proprietății de Stat 56,7% din capitalul social al întreprinderii, pentru care a platit circa 17 miliarde lei, adică echivalentul valoric a 35 de combine din cele 80, câte existau în stoc la momentul privatizării. Restul participațiilor au rămas la peste 30.000 de acționari care și-au subscris cuponul de privatizare aici. Printre aceștia se număra fostul premier Nicolae Văcăroiu, fostul senator Corneliu Gavaliugov și fostul secretar de stat în Ministerul Agriculturii, Aurel Pană. Noii patroni s-au angajat față de stat că vor investi circa 7 milioane de dolari pentru a pune pe picioare uzina.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!