25 C
București
sâmbătă, iunie 22, 2024

Imobiliare – Omul de afaceri Marian Miluț inițiază fuziunea Prefab cu acționarul majoritar al acesteia – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Romerica International este societatea prin care omul de afaceri Marian Miluț deține pachetul de control de 69,79% din acțiunile Prefab, companie listată la cota pieței reglementate a BVB.

Celălalt acționar semnificativ al Prefab este Celco, prin care frații Ion și Nicolae Dușu, proprietarii operatorului portuar Socep Constanța (SOCP), controlează 26,36% din acțiuni.

În Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor de la Prefab a fost aprobat bugetul pe anul în curs al producătorului de materiale de construcții care anticipează venituri totale de 137,04 milioane lei și un profit brut de 9,29 milioane lei.

Compania Prefab a anunțat fuziunea cu Romerica International și Prefab Invest.

Evenimente

25 aprilie – MedikaTV – Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai – Maratonul Fondurilor Europene
27 mai – Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) – Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Prefab (PREH) a notificat investitorii de pe bursă că, în calitate de societate absorbantă, inițiază de mersuri de fuziune cu Romerica International și Prefab Prefab, în calitate de societăți absorbite. Romerica International este societatea prin care omul de afaceri Marian Miluț deține pachetul de control de 69,79% din acțiunile Prefab, companie listată la cota pieței reglementate a BVB.

„Ca urmare a fuziunii, Prefab Invest SA și Romerica International SRL se vor dizolva fără a intra în lichidare, urmând a fi radiate din Registrul Comertului”, mai spune notificarea emitentului.

Celălalt acționar semnificativ al Prefab este Celco, prin care frații Ion și Nicolae Dușu, proprietarii operatorului portuar Socep Constanța (SOCP), controlează 26,36% din acțiuni. Este o intrare în acționariat care datează din toamna anului 2022.

În Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor de la Prefab a fost aprobat bugetul pe anul în curs al producătorului de materiale de construcții care anticipează venituri totale de 137,04 milioane lei și un profit brut de 9,29 milioane lei. De asemenea, societatea va derula un program de investiții de 25,02 milioane lei.

În Adunarea Generală Extraordinară a Acțioanrilor a fost acordat un vot favorabil pentru prelungirea duratei de utilizare aferente convenției liniei de credit deschisă în anul 2013 cu Banca Intensa Sanpaolo România pe o perioadă de 123 luni, începând cu 18 octombrie 2023. A fost aprobată, deopotrivă, și contractarea unui credit în sumă de 5,00 milioane lei de la ING Bank pentru finanțarea investițiilor legate de capacitatea de producție a Prefab, inclusiv refinanțarea investițiilor realizate în anul 2023.

La ultimul preț de închidere de la BVB, de 3,76 lei/acțiune, Prefab are o caopitalizare bursieră de 182,48 milioane lei (36,67 milioane euro).

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!