FacebookTwitterLinkedIn

Furnizorul global de analize și ratinguri ESG Morningstar Sustainalytics a acordat dezvoltatorului imobiliar local One United Properties o evaluare a riscului ESG (aspecte legate de mediu, sociale și de guvernanță) de 18,4. Scorul arată că, din perspectivă ESG, o investiție în One United Properties prezintă un risc scăzut. 

„Obținerea unei evaluări ESG îmbunătățite, care se califică drept risc scăzut, a fost unul dintre obiectivele noastre cheie pentru acest an. Suntem mândri să avem una dintre cele mai bune performanțe din indicele BET în ceea ce privește scorul ESG, depășind toate celelalte companii, cu excepția a două, ambele din sectorul bancar”, a declarat Victor Căpitanu, co-CEO One United Properties.

În procesul de evaluare, Sustainalytics a identificat următoarele aspecte drept relevante pentru One United Properties: guvernanța corporativă, integrarea ESG în raportarea financiară, guvernanța produselor, capitalul uman, sănătatea și siguranța la locul de muncă, corupție și mită, emisii, deversări și gestionarea deșeurilor, precum și relațiile cu comunitatea.

În cel mai recent Raport de sustenabilitate al companiei pentru anul 2022, au fost introduse noi metrici pentru a spori responsabilitatea față de părțile interesate. Prin urmare, începând cu anul 2022, One United Properties măsoară, printre altele, amprenta sa de CO2, decalajul salarial la nivel de gen și raportul de remunerație anual.