FacebookTwitterLinkedIn

Investitorul imobiliar Portland Trust a vândut unul dintre cele mai ample proiecte fotovoltaice din România, cu o suprafață de 290 de hectare, către Nofar Energy, unul din actorii mondiali în domeniul investițiilor în energie regenerabilă. Valoarea tranzacției nu a fost dezvăluită.

Parcul fotovoltaic dezvoltat de Portland Trust la Corbii Mari, în județul Dâmbovița are o putere instalată de 255 de MWh, o scalare semnificativă față de parcul de la Rătești, primul din proiectele regenerabile ale Portland Trust, care are o putere de 153 MW și o suprafață de 165 hectare. 

Proiectul de la Corbii Mari a fost aprobat în 2023 și începând cu 2024 va injecta 362 GWh pe an energie regenerabilă în rețeaua electrică, cu o capacitate de furnizare a energiei pentru aproximativ 160.000 de gospodării. 

„Portland Trust și-a diversificat portofoliul cu proiecte de mare anvergură pe segmentul energiei verzi. Această tranzacție ne oferă încredere să explorăm acest segment și pe viitor și să ne lansăm în proiecte și mai ambițioase. Anul 2023 a marcat accelerarea proiectelor fotovoltaice în portofoliul nostru, iar tranzacționarea celor două proiecte de la Corbii Mari și de la Rătești subliniază că suntem unul dintre puținii dezvoltatori care au reușit să gestioneze cu succes proiecte la o scară atât de mare.” declară Florin Furdui, Country Manager Portland Trust România.

În total, proiectele dezvoltate de Portland Trust până anul acesta vor produce 444.000 MWh/an de energie regenerabilă, suficientă pentru a alimenta peste 265.000 gospodării – echivalentul unui oraș precum Cluj sau Timișoara. 

Portland Trust este un dezvoltator activ în România și Republica Cehă, cu focus pe investiții în clădiri comerciale eficiente. Compania a finalizat peste 850.000 mp de spații noi, în principal în sectoarele de birouri, industrie ușoară, retail și, mai recent, sectoarele de energie verde.