34.7 C
București
sâmbătă, iulie 20, 2024

Imobiliare – Prețurile locuințelor din Germania continuă să scadă – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Prețurile la apartamentele și casele din Germania au continuat tendința descendentă în primul trimestru din 2024, vânzarea proprietăților rezidențiale înregistrând în medie un declin anual de 5,7%, transmite DPA.

Comparativ cu ultimul trimestru din 2023, în perioada ianuarie-martie 2024 s-a înregistrat o pierdere de 1,1 puncte procentuale a valorii proprietăților rezidențiale, a anunțat vineri Oficiul federal de statistică (Destatis).

Cel mai semnificativ declin anual, de 9,5%, s-a înregistrat la casele decomandate și semidecomandate din Berlin, Hamburg, Munchen, Koln, Frankfurt, Stuttgart și Dusseldorf.

Prețurile la apartamentele și casele din Germania au continuat tendința descendentă în primul trimestru din 2024, vânzarea proprietăților rezidențiale înregistrând în medie un declin anual de 5,7%, transmite DPA.

Evenimente

25 iunie – Medika TV – Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Corina Dent, Excedent, Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie – Maraton Profit News TV – Maraton Made in Romania (ediția a II-a). Parteneri: Auchan, Kaufland, Liberty Steel
25 iulie – Maraton Medika TV – Sanatatea Aparatului Urinar

Comparativ cu ultimul trimestru din 2023, în perioada ianuarie-martie 2024 s-a înregistrat o pierdere de 1,1 puncte procentuale a valorii proprietăților rezidențiale, a anunțat vineri Oficiul federal de statistică (Destatis). A fost al șaselea trimestru consecutiv de scădere a prețurilor, atât în mediul urban cât și în cel rural.

Cel mai semnificativ declin anual, de 9,5%, s-a înregistrat la casele decomandate și semidecomandate din Berlin, Hamburg, Munchen, Koln, Frankfurt, Stuttgart și Dusseldorf. În aceste orașe prețurile apartamentelor au scăzut în ritm anual cu 4,6%, scrie Agerpres.

În districtele rurale slab-populate, cumpărătorii au plătit cu 6,7% mai puțin pentru casele decomandate și semidecomandate și cu 2,4% mai puțin pentru apartamente, în perioada ianuarie-martie 2024, comparativ cu ultimul trimestru din 2023.

Anul trecut, prețurile la apartamentele și casele din Germania au înregistrat cel mai sever declin, cel puțin de la începutul mileniului, valoarea acestora scăzând în medie cu 8,4% comparativ cu 2022.

Prețurile proprietăților rezidențiale au consemnat creșteri importante în perioada 2008 – 2022.

Totuși, cererea pentru locuințe în Germania rămâne ridicată, în special în marile orașe, cum ar fi Berlin, Hamburg, Munchen, Koln, Frankfurt, Stuttgart și Dusseldorf, pe fondul imigrației ridicate. Sectorul construcțiilor este în criză, în urma majorării dobânzilor și a creșterii prețurilor la materialele de construcții.

Fără subvenții și reduceri de taxe, experții cred că va fi un deficit de aproximativ 830.000 de apartamente în Germania, în 2027, a avertizat recent Federația Imobiliară Germană (ZIA).

„Este aproape imposibil să construiești în prezent. Oricine construiește astăzi va da faliment”, susține șeful ZIA, Andreas Mattner.

Și Banca Centrală a Germaniei (Bundesbank) a atras atenția că locuințele germane încă sunt supraevaluate, în pofida scăderii prețurilor în 2023, deoarece a crescut costul creditelor ipotecare.

Timp de un deceniu, dobânzile scăzute au alimentat un boom imobiliar în cea mai mare piață de investiții imobiliare din Europa. Dar majorarea dobânzilor și creșterea costurilor cu materialele de construcții au dus la cea mai mare criză imobiliară din ultimele decenii, iar o serie de dezvoltatori au intrat în insolvență.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!