FacebookTwitterLinkedIn

Prime Kapital, dezvoltator și investitor prezent pe piața imobiliară din Europa Centrală și de Est, a inaugurat Carolina Mall din Alba Iulia, cel mai mare centru comercial din județ. 

Cu o suprafață construită totală de peste 33.100 mp și o capacitate de peste 1.100 de locuri de parcare, Carolina Mall găzduiește peste 70 de magazine, dintre care primul hipermarket Carrefour din Alba Iulia, o zonă de servicii și fashion, o zonă de food court și o terasă. 

Potrivit dezvoltatorului, investiția în acest proiect s-a ridicat la 47 de milioane de euro, iar dintre retailerii prezenți aici se numără Reserved, Douglas, Teilor, Splendor, C&A, New Yorker, LC Waikiki, Smyk, Sizeer, Kenvelo, Office Shoes, Tom Tailor, Sport Vision, Hermosa, Tezyo și alții. 

Din portofoliul dezvoltatorului Prime Kapital mai fac parte centre comerciale precum Militari Shopping din București, Atrium Mall din Arad, Baia Mare Value Center, Dâmbovița Mall și altele. În București, Prime Kapital deține și 17,8 hectare ale fostei platforme industriale IMGB, unde intenționează să dezvolte un proiect mixt, care să cuprindă 3.150 de apartamente și o componentă de retail de 28.000 mp.

În Alba Iulia mai funcționează alte două centre comerciale: Mercur City Center, deținut de Vasile Macarie, care a obținut anul trecut o cifră de afaceri de 4,1 milioane lei (+74%) și profituri de 1,5 milioane lei (+210%) față de 2021; și Alba Iulia Retail Park, din portofoliul Cometex, care deține și magazinele Altex.  

Alte orașe reședință de județ din Ardeal, precum Târgu Mureș sau Sibiu, au beneficiat de mai mulți ani de investiții în centre comerciale moderne. La Sibiu, NEPI Rockcastle deține Promenada Sibiu, deschis în 2019 și Shopping City Sibiu, achiziționat de la Argo Group, iar dezvoltatorul local Oasis Retail Development a inaugurat în 2021 centrul de retail Prima Shopping City Sibiu. 

La Târgu Mureș funcționează Mureș Mall, deținut de Matrix Investments din Cluj Napoca, ale cărui încasări au scăzut de aproape patru ori în 2022 față de 2008 (de la 12 milioane lei la 3,4 milioane lei), în timp ce NEPI Rockcastle deține Shopping City Târgu Mureș. În oraș mai funcționează și parcul de retail Aushopping Târgu Mureș, unde Auchan este client-ancoră.

Credit foto: Alba24.ro