21.7 C
București
duminică, aprilie 14, 2024

Imobiliare – Proiectul imobiliar CityZen din București al Speedwell este întârziat cu un an și jumătate. Demolarea turnului Griro mai așteaptă – Sinteza

1 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: In prelucrare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Dezvoltatorul Speedwell, care a cumpărat în urmă cu aproape doi ani nouă hectare din terenul fostei fabrici Griro, așteaptă avizul de oportunitate de care are nevoie pentru elaboarea Planului Urbanistic Zonal (PUZ) pentru proiectul-gigant de 500 de milioane de euro. În plus, compania are din luna iunie autorizația de demolare a turnului Griro, dar deocamdată

Dezvoltatorul Speedwell, care a cumpărat în urmă cu aproape doi ani nouă hectare din terenul fostei fabrici Griro, așteaptă avizul de oportunitate de care are nevoie pentru elaboarea Planului Urbanistic Zonal (PUZ) pentru proiectul-gigant de 500 de milioane de euro.

În plus, compania are din luna iunie autorizația de demolare a turnului Griro, dar deocamdată nu va trece la aceste lucrări, până nu avansează cu procedura de autorizare a proiectului.

„Calendarul nostru este în ceață. Suntem întârziați cu un an și jumătate față de planurile inițiale și nu avem niciun răspuns de la Primărie. Nu am crezut că vom obține mai repede autorizația de demolare decât avizul de oportunitate (n.r. – necesar în procesul de obținere a PUZ, după care urmează obținerea avizului preliminar, a arhitectului și în final, avizul primarului)”, a declarat pentru Jan Demeyere, cofondator și partener Speedwell.

Autorizația de demolare este valabilă 12 luni și poate fi prelungită cu încă un an.

Turnul Griro, pe care îl văd toți cei care ajung cu trenul în București, a fost dat în folosință în 1968 și era una dintre cele mai moderne clădiri de la acea vreme. Azi a ajuns o ruină, la fel și mare parte din hale. Alex Iacob a publicat înm urmă cu doi ani, pe, fotografii cu starea turnului.

„Terenul a fost dezmembrat în mai multe bucăți, am făcut studii istorice, știm ce clădiri putem păstra, dar și care sunt afectate structural. Turnul va fi demolat și, sperăm noi, să-l înlocuim cu un nou punct focal al zonei”, ne-a mai declarat Demeyere.

Finalizarea Master Planului, care a durat opt luni, este semnat de arhitecta italiană Paola Vigano, cea care împreună cu soțul ei, Bernardo Secchi, au fondat Studio, unul dintre cele mai apreciate studiouri de urbanism din lume. Designul proiectului a fost semnat de arhitecții români de la ADNBA.

Demeyere, arhitect la bază, spune că a fost încântat când Nicușor Dan a câștigat fotoliul de primar al Bucureștiului, însă după ani de blocaj din cauza suspendării PUZ-urilor, crede că „se joacă cu o industrie și îi ajută de fapt pe cei care construiesc prost”.

Întârzierea în obținerea avizelor și blocajul urbanistic i-a făcut pe investitorii belgieni să nu se mai uite la București pentru noi investiții, deși a apărut o oportunitate la doi pași de terenul Griro.

Atelierele CFR Grivița S.A. urmează să scoată la vânzare un de pe strada Avram Iancu, chiar de lângă magazinul Kaufland, iar până la sfârșitul anului viitor estimează că se va finaliza concursul de arhitectură pentru viitorul proiect de pe Jan Demeyere.

Compania are terenuri pentru dezvoltare a 4.000 de apartamente, iar proiectul CityZen este unul care se întinde pe o perioadă de cinci până la zece ani. În portofoliul Speedwell se află Record Park în Cluj-Napoca, The Ivy, Triama Residence, MIRO, The Meadows, CityZen și SpacePlus în București, PALTIM în Timișoara și Riverside City în Râmnicu-Vâlcea, cu investiții de 1,2 miliarde de euro. 

 

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.economica.net).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!