10.6 C
București
marți, aprilie 23, 2024

Retail – Primii zece jucători din industria cărnii au fost la un pas de 10 mld. lei în 2022. Topul celor mai mari 10 ompanii din industrie – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Cei mai mari zece jucători din industria cărni au făcut împre ună 9,65 de miliarde de lei în 2022, după o creştere de 24% faţă de anul precedent, potri vit calculelor ZF făcute pe baza datelor de la Ministerul de Finanţe şi a celor oferite de companii...

Carmistin al familiei Paraschiv, produ că torul brandului de carne de pasăre La Pro vincia, Aaylex One, compania care deţi ne Cocorico, controlat majoritar de Bogdan Stanca, şi Agricola din Bacău, un grup inte grat care face carne de pui, mezeluri şi pro duse ready meal, au încheiat anul 2022 cu cifre de afaceri de peste un miliard de lei.

Indicatorii pe care îi ur mă rim în fiecare companie sunt: cifra de afaceri de (Ă6 -10%/an), profitabilitate (mai mare de 5% din cifra de afaceri), îndatora rea financiară (mai mică de 25%) şi lichidi tatea (mai mică sau egală cu 1)“, spun repre zentanţii grupului Agricola.

Cei mai mari zece jucători din industria cărni au făcut împre­ună 9,65 de miliarde de lei în 2022, după o creştere de 24% faţă de anul precedent, potri­vit calculelor ZF făcute pe baza datelor de la Ministerul de Finanţe şi a celor oferite de companii. Avansul de două cifre vine într-un an marcat puternic de inflaţie, în care preţul cărnii a preparatelor şi conservelor din carne s-a majorat cu 17%.

Astfel, anul trecut, în sectorul cărnii mai mulţi jucători s-au apropiat sau au bifat primul miliard de lei, pe care până atunci îl atinsese doar Smithfield România, grup deţi­nut de investitori chinezi, care a rămas în continuare lider de piaţă. Compania a încheiat anul 2022 cu o cifră de afaceri de 1,28 miliarde de lei, în creştere cu sub 1% faţă de anul precedent, potrivit datelor oferite de reprezentanţii săi

Carmistin al familiei Paraschiv, produ­că­torul brandului de carne de pasăre La Pro­vincia, Aaylex One, compania care deţi­ne Cocorico, controlat majoritar de Bogdan Stanca, şi Agricola din Bacău, un grup inte­grat care face carne de pui, mezeluri şi pro­duse ready meal, au încheiat anul 2022 cu cifre de afaceri de peste un miliard de lei.

„Ne propunem şi realizăm creşteri în fie­care an, la toate categoriile de produse. Stra­tegia noastră din ultimii zece ani, de creştere şi diferenţiere, funcţionează şi se consolidea­ză de la an la altul. Indicatorii pe care îi ur­mă­rim în fiecare companie sunt: cifra de afaceri de (Ă6 -10%/an), profitabilitate (mai mare de 5% din cifra de afaceri), îndatora­rea financiară (mai mică de 25%) şi lichidi­tatea (mai mică sau egală cu 1)“, spun repre­zentanţii grupului Agricola.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!