FacebookTwitterLinkedIn

Proiectul Spitalului Regional de Urgență Craiova începe să prindă contur. Primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, a anunţat că a fost semnat certificatul de urbanism pentru construcţia spitalului şi pentru împrejmuirea terenului pe care se va construi, după ce, „în urmă cu mai puțin de o lună am avut o întâlnire cu reprezentanții instituțiilor și furnizorilor de utilități”, a scris ea pe Facebook. 

Viitorul spital va avea o suprafață totală de aproximativ 250.000 mp și va fi construit pe Strada Teilor, pe un teren preluat de la MaPN. Proiectul prevede construirea a două clădiri separate, conectate printr-un coridor. Clădirea principală va avea șapte etaje și va găzdui toate departamentele spitalului principal, în timp ce a doua clădire va reprezenta Centrul de tratare a cancerului. Acestea vor avea peste 800 de paturi de îngrijire medicală, 60 de paturi de urgență și 23 de camere de imagistică.

De asemenea, în proiect, sunt prevăzute aproape 1.200 de locuri de parcare, accese dedicate pentru ambulanțe, dar și infrastructura necesară intervenției de salvare aeriană, a mai transmis primarul oraşului.

Termenul de finalizare a proiectului este sfârşitul anului 2027. Proiectul are o valoare maximă estimată de 42,2 milioane de lei, fără TVA (8,5 milioane de euro), iar firmele pot depune oferte până pe 31 august. Potrivit informaţiilor din cadrul licitaţiei, „durata contractului este de 126 luni, începând de la data de începere a acestuia.