16.8 C
București
luni, mai 29, 2023

Imobiliare – Ștefan Tudos, Genesis Property: Mirajul lucrului exclusiv de acasă, demontat de realitate. Spațiile de lucru, rol cheie pentru starea de bine a oamenilor – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Decizie definitivă - Fostul președinte ANCOM Adrian Diță scapă de dosarul privind recuperarea sumelor achitate către salariații concediați în 2017, care au câștigat procesele.

Până în 2019, lucrul de acasă era perceput ca un mare avantaj pe care angajatorii îl ofereau, uneori, echipei ca parte a pachetului de beneficii.

În 2020, acest model de lucru a fost utilizat ca un instrument eficient de reducere a efectelor pandemiei, iar imaginea sa s-a transformat dintr-un avantaj oferit oamenilor ca beneficiu într-o măsură necesară în noul context al pieței muncii.

Până în 2019, lucrul de acasă era perceput ca un mare avantaj pe care angajatorii îl ofereau, uneori, echipei ca parte a pachetului de beneficii. În 2020, acest model de lucru a fost utilizat ca un instrument eficient de reducere a efectelor pandemiei, iar imaginea sa s-a transformat dintr-un avantaj oferit oamenilor ca beneficiu într-o măsură necesară în noul context al pieței muncii. Însă, începând din 2021, aura lucrului de acasă ca instrument universal valabil a început să lase loc realității.

Studiile și sondajele efectuate în ultimii ani au confirmat că adevăratul echilibru între viața profesională și cea personală se realizează prin separarea cât mai clară a sarcinilor de birou de timpul liber, iar întoarcerea la birou ar avea cele mai mari beneficii pentru bunăstarea psihică a angajaților.

Astfel, 53,4% dintre angajații români consideră că interacțiunea cu colegii în afara biroului, la job sau în timpul liber, este benefică pentru productivitate și crește unitatea echipei, a arătat un sondaj inițiat de Genesis Property în rândul a 1.180 de angajați din toată țara. De asemenea, un mediu deschis de dialog încurajează comunicarea într-o echipă diversă și multiculturală și combate apariția prejudecăților, care pot fi dăunătoare atunci când rezolvăm probleme complexe. 

În plus, 90,2% consideră că existența unor facilități care să stimuleze angajații pentru a face activități de grup sau în aer liber, în apropierea clădirii de birouri, ar avea efect pozitiv asupra lor la nivel personal, dar și asupra echipelor. Românii își doresc, de asemenea, ca spațiile verzi să fie ușor accesibile și 63% consideră că existența în apropierea biroului a unor parcuri și spații verzi ar ajuta la o mai bună relaționare cu colegii de birou.

Din punct de vedere social, nevoile și dorințele angajaților s-au schimbat pe parcursul ultimilor ani, iar comportamentele românilor din timpul pandemiei reprezintă un veritabil studiu de caz, care ne demonstrează importanța unei comunități și faptul că relațiile, indiferent de natura lor, sunt vitale pentru bunăstarea mentală. În acest sens, numeroase studii au ajuns la concluzia că angajații au nevoie de facilități și experiențe care să încurajeze interacțiunea și socializarea, îmbunătățind echilibrul dintre viața profesională și cea personală. Altfel spus, în prezent, oamenii au nevoie, mai mult ca oricând, de oportunități de conectare cu persoane cu interese similare, pentru dezvoltare – atât personală, cât și profesională.

Practic, principalele aspecte ce au legătură cu viața profesională a angajaților se redefinesc și vechile prejudecăți despre cum „ar trebui” să arate munca sau biroul nu mai sunt valabile astăzi. Ca răspuns la nevoile actuale ale angajaților, proiectul YUNITY Park al Genesis Property, un concept nou de real estate, va include o pădure urbană, spații de co-living și co-working, un food hall, un amfiteatru exterior de evenimente, un centru pentru conferințe și multe alte destinații premium destinate angajaților. În acest cadru, angajații își pot găsi propriul mod de lucru și echilibru, alegându-și singuri stilul de lucru. Sprijinirea angajaților să-și personalizeze traiectoria profesională, prin susținerea interacțiunii cu colegii, cade în sarcina angajatorului și acesta trebuie să aleagă cea mai eficientă opțiune pentru a-și îndeplini misiunea.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!