9.8 C
București
miercuri, aprilie 24, 2024

Imobiliare – STS va avea un Centru Informatic și de Comunicații în primăvara anului 2025. Imobilul ar fi trebuit finalizat până în 2022 de Rotary Construcții, dar compania a intrat în insolvență – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

STS va avea un Centru Informatic și de Comunicații în primăvara anului 2025.

Estimat la 65,02 milioane de lei, fără TVA, contractul a fost atribuit pentru suma de 56,9 milioane de lei, fără TVA.

STS a mai încercat să atribuie acest contract și în anul 2022, dar a anulat procedura cu argumentul că ofertele depuse ar fi fost inacceptabile și/sau neconforme.

Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) a desemnat câștigătoare oferta Construcții Erbașu în cadrul licitației privind finalizarea lucrărilor la obiectivul de investiții „Realizare infrastructură de bază Centru Informatic și de Comunicații”. Estimat la 65,02 milioane de lei, fără TVA, contractul a fost atribuit pentru suma de 56,9 milioane de lei, fără TVA.

Lucrările se vor încheia peste 16 luni de la data atriburii, în martie 2025, conform datelor din caietul de sarcini al procedurii de atribuire.

La licitație au participat și CON-A Operations, Strabag, Porr Construct și asocierea Davadavid (lider), Vallys Deco și Drum Concept.

STS a mai încercat să atribuie acest contract și în anul 2022, dar a anulat procedura cu argumentul că ofertele depuse ar fi fost inacceptabile și/sau neconforme. Mai multe detalii AICI.

În februarie 2020

Patru luni mai târziu, instanța a aprobat cererea Rotary Construcții de intrare în insolvență.

La începutul anului 2018, Guvernul a hotărât, prin HG 24/2018, transmiterea unui teren de peste 10.000 metri pătrați din administrarea Ministerului Finanțelor Publice (MFP) – Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) în administrarea STS, scopul demersului fiind realizarea unui Centru Informatic și de Comunicații.

Potrivit notei de fundamentare a HG 24/2018, construirea de către STS a Centrului Informatic și de Comunicații a „devenit imperios necesară pe fondul general al dezvoltării serviciilor de e-guvernare din ultimii ani și al creșterii semnificative din ultima perioadă, în special din ultimul an, a necesităților de comunicații de stat și speciale, mai ales în contextul actual al securității naționale și al bunei guvernanțe, tendință care se menține și are toate premisele de a se accentua în perioada următoare”.

Mai multe detalii AICI.

Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) organizează și coordonează activitățile în domeniul telecomunicaților speciale pentru autoritățile publice din România și alți utilizatori prevăzuți de lege. Instituția are structură militară și face parte din Sistemul Național de Apărare.

Telecomunicațile speciale reprezintă transmisii, emisii sau recepții de semne, semnale, scrieri, imagini, sunete sau informații de orice natură prin fir, radio, sistem optic sau prin alte sisteme electromagnetice pentru utilizatori aprobați prin lege.

Autoritățile publice ale statului în folosul cărora funcționează telecomunicațiile speciale sunt Parlamentul, Administrația Prezidențială, Guvernul, instituțiile care desfășoară activități în domeniul apărării, siguranței naționale și ordinii publice, administrația publică centrală și locală, organele de conducere din cadrul organismelor guvernamentale și al unor organisme neguvernamentale de interes național, Curtea Supremă de Justiție, Ministerul Public, Consiliul Superior al Magistraturii și Curtea Constituțională.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!