3.6 C
București
marți, decembrie 5, 2023

Imobiliare – Tendințe în imobiliare la malul mării: apartament în resort versus bloc individual – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

În același timp, piața imobiliară este sprijinită de contextul economic din țara noastră, care face achiziția de locuințe destul de accesibilă, fiind necesare în medie 6,3 salarii medii brute anuale pentru achiziția unei proprietăți de 70 mp, comparativ cu alte țări europene, unde media ajunge și la 14 salarii anuale brute pentru aceeași suprafață.

Un alt avantaj pentru achiziția unui apartament într-un complex este faptul că dezvoltatorii iau tot mai mult în calcul nevoile cumpărătorilor și chiriașilor și construiesc în același loc un mix de facilități ce ridică valoarea proprietății și îmbunătățesc experiența de locuire...

În zonele aflate în plină dezvoltare, precum Stațiunea Mamaia Nord, se pot observa 2 segmente: dezvoltări macro, de tipul ansamblurilor cu facilități integrate și blocuri individuale, fie că fac parte dintr-un lanț de dezvoltări sau nu. Am realizat o analiză pentru a veni în întâmpinarea celor care nu știu spre ce tip de proprietăți imobiliare ar trebui să își îndrepte atenția: apartamente în resort-uri cu facilități incluse sau în cadrul dezvoltărilor individuale.

Investiția în imobiliare este una dintre cele mai sigure metode de securizare a capitalului și cea mai populară modalitate de exploatare a economiilor. Deși Romania se află în topul european la numărul de proprietari de locuințe, respectiv peste 95% din populație, conform datelor Eurostat 2023, standardul de locuire este încă scăzut comparativ cu media din Europa.

Dezvoltatorii imobiliari din România urmează un trend de aliniere a construcțiilor noi la standardele de locuire internaționale, dezvoltând concepte integrate, cu apartamente moderne și sustenabile în cadrul unor resort-uri care dispun de facilități și sunt situate în locații cheie. În același timp, piața imobiliară este sprijinită de contextul economic din țara noastră, care face achiziția de locuințe destul de accesibilă, fiind necesare în medie 6,3 salarii medii brute anuale pentru achiziția unei proprietăți de 70 mp, comparativ cu alte țări europene, unde media ajunge și la 14 salarii anuale brute pentru aceeași suprafață.

În acest context este de analizat ce caută cumpărătorii, care este raportul dintre cerere și ofertă, respectiv dacă sunt construcțiile noi pregătite să răspundă normelor moderne de construire și cerințelor tot mai exigente ale cumpărătorilor români.

În procesul decizional, cumpărătorii trebuie să analizeze viitoarea achiziție în funcție de cum doresc să utilizeze proprietatea imobiliară – ca apartament de vacanță sau apartament pentru închiriere și care sunt obiectivele pe termen mediu și lung. Odată stabilit obiectivul, în incursiunea căutărilor și a vizionărilor, apare dilema următoare: apartament într-un complex sau mai degrabă în cadrul unei dezvoltări singulare sau de mici dimensiuni?

Ce avantaje aduce un apartament în resort, față de unul într-o dezvoltare individuală

Property Management

Comparând cele două tipuri de unități, primul element diferențiator, și poate cel mai important, îl reprezintă serviciile, mai ales pentru un apartament achiziționat pentru închiriere. Odată achiziționat, prima sarcină este amenajarea. În cadrul Nordis Mamaia, apartamentele în hotel sunt deja mobilate, iar cele în ansamblul rezidențial pot fi amenajate prin serviciul integrat de mobilare oferit de către Nordis Group.

Un apartament într-un bloc care nu asigură servicii de property management necesită o prezență activă din partea proprietarului pentru întreținere, curățenie, plata facturilor, găsirea chiriașilor, în timp ce un ansamblu dezvoltat poate să ofere aceste servicii proprietarilor, în final rezultatul traducându-se în timp câștigat.

Servicii disponibile tot timpul anului

În funcție de dezvoltatorul ales, serviciile pot să difere. Cel mai nou ansamblu imobiliar din Mamaia Nord, Nordis Mamaia, pune la dispoziția comunității servicii de înaltă calitate, de la property management, room cleaning, room service, până la serviciu de valet parking și concierge. Orice solicitare își va găsi o rezolvare rapidă și facilă pentru a transforma experiența petrecerii timpului în cadrul ansamblului în timp câștigat. Extrem de important este că ansamblul include componentă rezidențială, dar și hotelieră – disponibilă 12 luni pe an, ceea ce înseamnă că și pentru apartamentele rezidențiale, aceste servicii sunt oferite tot timpul anului.

Facilități dezvoltate în cadrul ansamblului

Un alt avantaj pentru achiziția unui apartament într-un complex este faptul că dezvoltatorii iau tot mai mult în calcul nevoile cumpărătorilor și chiriașilor și construiesc în același loc un mix de facilități ce ridică valoarea proprietății și îmbunătățesc experiența de locuire.

Facilitățile pot răspunde unor nevoi de bază, de exemplu locuri de parcare sau spații de recreere și se pot extinde, în funcție de viziunea dezvoltatorului, spre crearea unui micro-climat cu abordare holistică. Acest lucru înseamnă că, așa cum se întâmplă în cazul ansamblului hotel & residence Nordis Mamaia din Mamaia Nord, poți avea la îndemână și cu disponibilitate doar pentru o comunitate restrânsă, facilități precum: restaurante, cafenele, centru SPA, sală de fitness, piscine, cinema VIP, săli de conferință, clinică de recuperare medicală, centru de beauty, spații comerciale, grădină interioară, sală polivalentă, ballroom, ponton pe lac și plajă privată cu baruri și servicii integrate.

Tendințe în imobiliare la malul mării: apartament în resort versus bloc individual

Confortul unei experiențe complete

Serviciile și facilitățile din cadrul unui ansamblu sunt avantaje importante pentru proprietarii unor apartamente de vacanță, deoarece interesul pentru un stil de viață cu tot ce trebuie în apropiere este în creștere.

Mixul de facilități și servicii integrate oferă posibilitatea unui stil de viață modern, când apropierea de locurile pentru diverse activități oferă confort și implicit o economie de timp și de bani. Proprietarii Nordis Mamaia vor putea să ia masa, să facă sport, să vadă un film, să facă shopping sau să se relaxeze la SPA chiar în cadrul resort-ului.  Astfel, se vor bucura mai mult de activități recreative, în intimitatea unei comunități restrânse.

Rentabilitatea investiției

Valoarea unei proprietăți achiziționate este influențată de localizare, calitatea construcției, dotările și facilitățile oferite, dar și puterea brandului; toate acestea contribuie la aprecierea în timp a valorii apartamentului. La Nordis Mamaia, aprecierea apartamentelor rezidențiale depășește 45% și va mai exista un prag de apreciere odată cu deschiderea Nordis Hotel Mamaia, ce va avea loc anul acesta.

Clădirile beneficiază de pre-certificare GREEN Homes, cu eficiență energetică ridicată, un aspect extrem de important în ceea ce privește proprietățile în care investiți, iar apartamentele au finisaje premium și dotări SMART Home. Împreună cu toate celelalte plusuri ale unui resort de 5 stele, aceste elemente ridică gradul de interes pentru achiziție și închiriere, ceea ce crește valoarea proprietății.

Românii sunt din ce în ce mai mult dispuși să plătească pentru confort și servicii de calitate superioară, mai ales când vine vorba de vacanțe. Ideea de a avea la noi în țară destinații de vacanță precum în alte țări cu tradiție în domeniul ospitalității, îi încurajează pe români nu numai să considere petrecerea viitoarelor concedii pe teritoriul țării noastre cât și să își organizeze mai des vacanțe pe parcursul întregului an.

Tendințe în imobiliare la malul mării: apartament în resort versus bloc individual

Un alt factor important în achiziția unei proprietăți este menținerea unui ambient plăcut și în imediata apropiere sau în spațiile comune. În cazul ansamblurilor de mari dimensiuni, cum este Nordis Mamaia, dezvoltatorul va administra integral ansamblul pe termen lung, inclusiv spațiile comerciale. Drept urmare, toate elementele integrate care fac ca resort-ul să funcționeze ca un întreg, oferind un stil de viață privilegiat și asigurând un randament bun al investiției, se vor menține în aceiași parametri peste ani, iar conceptul imobiliar inițial va rămâne neschimbat.

Acest lucru elimină riscurile de degradare în timp a construcției și a spațiilor exterioare sau de deteriorare a facilităților. De asemenea, sunt eliminate situațiile neplăcute cauzate de lipsa unei administrații, așa cum pot apărea în cadrul construcțiilor mai mici, gestionate direct de către proprietari sau prin intermediul asociațiilor de locatari clasice.

De altfel, ceea ce face ca ansamblul hotel & residence Nordis Mamaia să fie unic în piață, este însăși comunitatea formată din oameni care au capacitatea de a înțelege valoarea unui concept de o asemenea anvergură în domeniul românesc de real estate, persoane cu un standard de viață ridicat, cu o viziune progresistă și deschiși către colaborare și networking de calitate.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!