11 C
București
vineri, februarie 23, 2024

Imobiliare – Un nou gigant imobiliar are mari probleme – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Country Garden, unul dintre cei mai mari dezvoltatori imobiliari din China, a avertizat că ar putea înregistra o pierdere de până la 7,6 miliarde de dolari în primele șase luni ale anului, transmite BBC.

Country Garden „se așteaptă să înregistreze o pierdere netă cuprinsă între aproximativ 45 de miliarde de RMB [6,24 miliarde de dolari] și 55 de miliarde de RMB pentru cele șase luni încheiate la 30 iunie 2023”, a precizat compania într-un anunț către Bursa de Valori din Hong Kong...

La începutul acestei săptămâni, cifrele oficiale au arătat că exporturile țării au scăzut cu 14,5% mai mult decât se așteptau în iulie față de anul precedent, în timp ce importurile au scăzut cu 12,4%.

Country Garden, unul dintre cei mai mari dezvoltatori imobiliari din China, a avertizat că ar putea înregistra o pierdere de până la 7,6 miliarde de dolari în primele șase luni ale anului, transmite BBC.

Anunțul este cel mai recent semn al problemelor majore cu care se confruntă a doua cea mai mare economie a lumii.

Săptămâna aceasta, cifrele oficiale au arătat că China a intrat în deflație pentru prima dată în mai mult de doi ani, arată G4Media.ro

De asemenea, exporturile au scăzut brusc, în timp ce șomajul în rândul tinerilor a atins un nivel record.

Acțiunile Country Garden Holdings au scăzut vineri după-amiază cu peste 5% în tranzacțiile din Hong Kong.

Country Garden „se așteaptă să înregistreze o pierdere netă cuprinsă între aproximativ 45 de miliarde de RMB [6,24 miliarde de dolari] și 55 de miliarde de RMB pentru cele șase luni încheiate la 30 iunie 2023”, a precizat compania într-un anunț către Bursa de Valori din Hong Kong.

În acceași perioadă a anului trecut, compania a obținut un profit de 265 de milioane de dolari.

Firma a mai spus că a înființat un grup de lucru special, condus de președintele său Yang Huiyan, pentru a găsi modalități de redresare a afacerii.

Anterior, joi, agenția de rating Moody’s a retrogradat ratingul companiei, invocând „riscuri sporite de lichiditate și refinanțare”.

Această decizie a fost luată în contextul în care China s-a confruntat cu o serie de provocări economice, care au ridicat semne de întrebare cu privire la ritmul redresării sale post-pandemice.

La începutul acestei săptămâni, cifrele oficiale au arătat că exporturile țării au scăzut cu 14,5% mai mult decât se așteptau în iulie față de anul precedent, în timp ce importurile au scăzut cu 12,4%.

Șomajul în rândul tinerilor, care se află la un nivel record, este, de asemenea, urmărit îndeaproape, în condițiile în care se așteaptă ca un număr record de 11,58 milioane de absolvenți de universități să intre pe piața muncii în acest an.

Joi, președintele american Joe Biden a declarat că problemele economice tot mai mari ale Chinei fac din aceasta o „bombă cu ceas”.

Țara se confruntă, de asemenea, cu o datorie publică locală în creștere și cu provocări pe piața imobiliară.

Luna trecută, Evergrande, care a fost cândva cea mai mare firmă imobiliară din China, a dezvăluit că în 2021 și 2022 a pierdut în total 81,1 miliarde de dolari.

Aceasta a venit în timp ce firma, care a intrat în incapacitate de plată la sfârșitul anului 2021, a raportat investitorilor profiturile sale mult așteptate.

Evergrande s-a luptat cu datorii estimate la 300 de miliarde de dolari.

Pierderile uriașe evidențiază cât de mult a fost zguduit dezvoltatorul în ultimii ani de criza pieței imobiliare din China.

Problemele din sectorul imobiliar din China pot avea un impact major asupra țării, deoarece reprezintă aproximativ o treime din economie.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!