16.4 C
București
marți, septembrie 27, 2022

Imobiliare – Volumul lucrărilor de construcții a scăzut – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

În luna iulie a acestui an, volumul lucrărilor de construcții a scăzut, față de luna iunie 2022, ca serie brută, cu 7%, iar ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, cu 1,2%, arată datele publicate de Institutul Național de Statistică (INS).

În primele șapte luni, volumul lucrărilor de construcții a crescut, față de perioada similară din 2021, ca serie brută, cu 4,7%, iar ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, cu 2,7%.

”Volumul lucrărilor de construcții ca serie brută a crescut pe total cu 4,7%.

În luna iulie a acestui an, volumul lucrărilor de construcții a scăzut, față de luna iunie 2022, ca serie brută, cu 7%, iar ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, cu 1,2%, arată datele publicate de Institutul Național de Statistică (INS). În primele șapte luni, volumul lucrărilor de construcții a crescut, față de perioada similară din 2021, ca serie brută, cu 4,7%, iar ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, cu 2,7%.

”Volumul lucrărilor de construcții ca serie brută a crescut pe total cu 4,7%. Pe elemente de structură, creșteri au avut loc la lucrările de întreținere și reparații curente (+12,3%), lucrările de construcții noi (+3,0%) și la lucrările de reparații capitale (+0,1%). Pe obiecte de construcții, au avut loc creșteri la clădirile nerezidențiale (+16,3%) și la clădirile rezidențiale (+5,8%). Construcțiile inginerești au scăzut cu 3%”, arată datele INS.

Volumul lucrărilor de construcții a crescut ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate cu 2,7%, creștere evidențiată la lucrările de întreținere și reparații curente (+10,2%) și la lucrările de construcții noi (+1%), scrie News.ro.

Lucrările de reparații capitale au scăzut cu 1,6%. Pe obiecte de construcții, creșteri au avut loc la clădirile nerezidențiale (+14,8%) și la clădirile rezidențiale (+7,2%). Construcțiile inginerești au scăzut cu 7,2%

IULIE 2022 COMPARATIV CU IUNIE 2022

Volumul lucrărilor de construcții a scăzut, ca serie brută, cu 7%, scădere evidențiată la lucrările de construcții noi (-11,6%). Lucrările de reparații capitale și lucrările de întreținere și reparații curente au crescut cu 5%, respectiv cu 2,8%. Pe obiecte de construcții, au avut loc scăderi la clădirile nerezidențiale (-14,6%), clădirile rezidențiale (-5,3%) și la lucrările de construcții inginerești (-2,9%).

Volumul lucrărilor de construcții a scăzut, ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, cu 1,2%, scădere evidențiată la lucrările de construcții noi (-5%). Lucrările de reparații capitale și lucrările de întreținere și reparații curente au crescut cu 13,3%, respectiv cu 6,8%. Pe obiecte de construcții, volumul lucrărilor de construcții a scăzut la clădirile nerezidențiale (-11,2%) și la clădirile rezidențiale (-1,6%). Construcțiile inginerești au crescut cu 1,9%.

IULIE 2022 COMPARATIV CU IULIE 2021

Volumul lucrărilor de construcții a crescut, ca serie brută, cu 6,8%, creștere evidențiată la lucrările de întreținere și reparații curente (+20%), lucrările de reparații capitale (+18,8%) și la lucrările de construcții noi (+1,1%).

Pe obiecte de construcții, au avut loc creșteri la clădirile nerezidențiale (+18,1%), lucrările de construcții inginerești (+3,4%) și la clădirile rezidențiale (+2,1%).

Ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcții a crescut, pe total, cu 8,2%.

Pe elemente de structură s-au evidențiat creșteri la lucrările de întreținere și reparații curente (+20,1%), lucrările de reparații capitale (+18,8%) și la lucrările de construcții noi (+4,1%). Pe obiecte de construcții, volumul lucrărilor de construcții a crescut la clădirile nerezidențiale (+20,3%), construcțiile inginerești (+4,3%) și la clădirile rezidențiale (+3%).

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!