10.6 C
București
marți, aprilie 23, 2024

IT & E-commerce – Burduja: Săptămâna viitoare vom avea o decizie privind interzicerea TikTok pe dispozitivele guvernamentale – Sinteza

4 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Ministrul Digitalizării, Sebastian Burduja, a spus la Interviurile Digi24 că săptămâna viitoare, când se reunește consiliul pentru securitate cibernetică, urmează să se decidă dacă aplicația TikTok va fi interzisă pe dispozitivele guvernamentale.

Totuși, spune ministrul, românii vor putea folosi în continuare TikTok pe telefoanele personale, potrivit digi24.ro. „Miercurea viitoare se întrunește acest consiliu pentru securitate cibernetică.

Ministrul Digitalizării, Sebastian Burduja, a spus la Interviurile Digi24 că săptămâna viitoare, când se reunește consiliul pentru securitate cibernetică, urmează să se decidă dacă aplicația TikTok va fi interzisă pe dispozitivele guvernamentale. Mai multe țări europene au luat deja această decizie. Totuși, spune ministrul, românii vor putea folosi în continuare TikTok pe telefoanele personale, potrivit digi24.ro.

„Miercurea viitoare se întrunește acest consiliu pentru securitate cibernetică. El se întrunește periodic, e convocat la nivelul președinției. Am adunat feedback de la instituțiile din arcul de securitate cibernetică și vom prezenta concluziile ministerului nostru. O să aflați de miercuri încolo. Dar e o decizie care se va lua în curând. Într-o săptămână, o săptămână și jumătate ne putem aștepta la o decizie clară și fermă în acest sens”, a spus Burduja.

Totuși, românii vor putea folosi în continuare TikTok pe telefoanele personale.

„Nu cred că se poate pune problema de a interzice la nivelul cetățeanului de rând descărcarea unei aplicații.Ca lib eral, am alergie la cuvântul a interzice ceva omului dacă își dorește acest lucru. Asta nu înseamnă că nu vom desfășura un proces de informare a românilor cu privire la eventualele riscuri la care se supun. Vom vedea cum evoluează lucrurile”, a spus ministrul.

„La nivelul dispozitivelor de serviciu, acolo sunt informații care țin de statul român, e un argument în plus pentru a interzice o asemenea aplicație, dar vom vedea săptămâna viitoare”, a explicat el.

„Trebuie văzut care e acordul de prelucrare a datelor, dacă ea colectează și date care nu au legătură cu aplicația în sine, ce face cu ele, unde le transmite. În străinătate au existat semnale că sunt vulnerabilități și pe acestea le vom lua în calcul. Dacă guvernul chinez solicită companiei TikTok să-i pună la dispoziție niște date, compania TikTok ce va face? E o întrebare pe care trebuie să ne-o punem”, a mai spus Burduja.

Ministrul spune că are și el cont de TikTok, dar că acesta este gestionat de echipa sa de comunicare.

„Am și cont de TikTok dar nu e gestionat de pe un dispozitiv de serviciu. E un membru al echipei mele care se ocupă de acel cont de pe dispozitivul propriu”, a spus el.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (financialintelligence.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!