27.6 C
București
luni, aprilie 15, 2024

Retail – Bursă. Au trecut cinci zile de subscriere din IPO-ul Agricover: micii investitori au alocat 9 mil. lei, adică 21% din tranşa alocată lor. Au mai rămas patru zile – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Micii investitori au subscris aproxi mativ 17,6 milioane de acţiuni în primele cinci zile ale derulării ofertei de listare a Agricover Holding (simbol bursier AGV), echivalentul unor investiţii de 8,9 mil.

Astfel, cu cinci zile scurse şi cu încă patru rămase până la încheierea ofertei, investitorii de retail au acoperit 21,3% din tranşa adresată lor într-o ofertă de listare care poate deveni cea mai mare IPO din Europa Centrală şi de Est de după înce perea războiului în Ucraina...

♦ Subscrierile au început să accelereze în ultimele zile ♦ Investitorii mari încep să-şi facă simţită prezenţa.

Micii investitori au subscris aproxi­mativ 17,6 milioane de acţiuni în primele cinci zile ale derulării ofertei de listare a Agricover Holding (simbol bursier AGV), echivalentul unor investiţii de 8,9 mil. lei, arată calculele realizate de ZF.

Astfel, cu cinci zile scurse şi cu încă patru rămase până la încheierea ofertei, investitorii de retail au acoperit 21,3% din tranşa adresată lor într-o ofertă de listare care poate deveni cea mai mare IPO din Europa Centrală şi de Est de după înce­perea războiului în Ucraina. În ultimele două zile a putut fi observat un interes mai ridicat comparativ cu debutul ofertei, prin prisma unor ordine mai mari procesate în sistemul bursei. De exemplu ieri un investitor a alocat 1 mil. lei, adică a subscris 2 milioane de acţiuni AGV.

„Având în vedere faptul că nu există principiul «primul venit, primul servit» sau alte condiţii, precum o reducere de preţ, probabil că majoritatea investitorilor vor subscrie în ultimele două-trei zile ale ofertei“, descrie Marcel Murgoci, broker al Estinvest, interesul micilor cumpără­tori de până acum pentru Agricover.

10% din oferta de listare a Agricover, adică aproximativ 83 de milioane de acţiuni, echivalentul a 42 mil. lei, este adresată investitorilor de retail, iar 90% celor instituţio­nali. Cei din urmă vor decide şi preţul de listare. Subscrierile pe tranşa insti­tuţionalilor nu sunt publice. „Este un test important pentru piaţă, mai ales că vine înaintea unei oferte mai mari, cea a Hidro­electrica“, spune el la ZF Deschiderea de Astăzi.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!