27.6 C
București
luni, aprilie 15, 2024

IT & E-commerce – China plănuiește un „fond mare” de 27 de miliarde de dolari pentru a contracara războiul tehnologic al SUA – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Bloomberg a subliniat că Big Fund va ajuta companiile autohtone, precum Huawei Technologies și Semiconductor Manufacturing International Corp, să devină mai puțin dependente de procesoarele avansate și echipamentele semiconductoare din SUA sau Europa.

Huawei: Industria cipurilor din China va „renaște” sub sancțiunile SUAInvestigația FBI a stabilit că echipamentele Huawei fabricate în China ar putea perturba comunicațiile cu arsenalul nuclear american (CNN)Edwin Vermulst, expert în dreptul comerțului internațional și al UE: Trebuie o nouă consultare privind noul proiect de lege referitor la tehnologia 5G în România / Nu e nici măcar un singur criteriu tehnic în acest proiect...

China se pregătește să strângă miliarde de dolari pentru cel mai mare fond de semiconductori, cu scopul de a accelera progresul tehnologiilor de ultimă oră, ca răspuns la înrăutățirea războiului comercial și tehnologic cu Washington, scrie Zero Hedge.

Potrivit Bloomberg, Fondul național de investiții în industria circuitelor integrate din China pune în comun capitalul de la guvernele locale, departamentele lor de investiții și întreprinderile de stat. Surse familiare cu situația au spus că fondul va colecta peste 200 de miliarde de yuani, adică 27 de miliarde de dolari.

Denumită „Marele Fond”, entitatea susținută de stat va ajuta la finanțarea mai multor fonduri de capital administrate de alți parteneri generali în cadrul unei structuri de „fond de fonduri” pentru a crește aprovizionarea cu oferte și strategiile de investiții pentru a stimula investițiile în semiconductori și inteligență artificială.

Acest lucru vine în timp ce administrația Biden se pregătește să intensifice restricțiile comerciale privind tehnologia.

Sursele au mai spus că negocierile privind strângerea de fonduri progresează.

Bloomberg a subliniat că Big Fund va ajuta companiile autohtone, precum Huawei Technologies și Semiconductor Manufacturing International Corp, să devină mai puțin dependente de procesoarele avansate și echipamentele semiconductoare din SUA sau Europa.

„Obiectivul Beijingului este acum de a pune în comun capitaluri valoroase din toată țara pentru proiecte majore, un element cheie în abordarea „întregii națiuni” a președintelui Xi Jinping”, potrivit sursei.

Potrivit Bloomberg, Huawei și SMIC s-au bazat pe tehnologia americană pentru a produce cipuri avansate de 7 nanometri pentru Mate 60 Pro lansat anul trecut.

Acest lucru sugerează că China încă nu poate înlocui în totalitate unele componente străine de la cele mai avansate cipuri ale sale.

Marele Fond este o mișcare clară a Beijingului de a crește independenţa  tehnologică din Occident.

Între timp, administrația Biden cheltuiește zeci de miliarde de dolari pentru a stimula industria semiconductoarelor din SUA și a reduce dependența acesteia de China.

 

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (financialintelligence.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!