25.7 C
București
luni, iulie 22, 2024

IT & E-commerce – George SĂFTOIU, Clico România: Costul remedierii pagubelor cauzate de un atac cibernetic poate fi de 100-200 de ori mai mare decât în cazul în care luăm măsuri de prevenție – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Complexitatea amenințărilor cibernetice a depășit cu mult așteptările noastre, astfel este nevoie de o platformă și de soluții moderne bazate pe algoritmi de machine learning, componenta AI, a spus George SĂFTOIU, Technical Team Lead, Clico România, la Forumul România Digitală, organizat de Financial Intelligence, pe 20 iunie.

Conform lui George SĂFTOIU, costul remedierii pagubelor unui atac cibernetic este mult mai mare decât costul pe care îl plătim pentru a beneficia de platforma SentinelOne, poate de 100-200 de ori mai mare: „Discutăm despre o soluție la nivel enterprise...

Complexitatea amenințărilor cibernetice a depășit cu mult așteptările noastre, astfel este nevoie de o platformă și de soluții moderne bazate pe algoritmi de machine learning, componenta AI, a spus George SĂFTOIU, Technical Team Lead, Clico România, la Forumul România Digitală, organizat de Financial Intelligence, pe 20 iunie.

PREZENTARE

Este nevoie de o soluție care să identifice și să poată rezolva, în mod automat, marea majoritate a amenințărilor, astfel încât să putem face față noilor provocări, a apreciat el.

Cu ajutorul soluției SentinelOne, utilizatorul poate să protejeze stațiile în așa fel încât să nu existe amenințări, dar și să remedieze, în mod automat, în cazul în care s-a întâmplat să apară un atac.

De asemenea, poate identifica și dacă amenințările avansate cu ajutorul unor mecanisme bazate pe machine learning și AI.

Automatizarea este o parte foarte importantă, a spus reprezentantul Clico: „Este important să putem opri atacurile, în mod automat, fără intervenție manuală, in real time”.

Conform unui studiu Gartner, SentinelOne este unul dintre lideri, în momentul de față, în cazul soluțiilor de tip end point protection, cu o platformă care poate proteja stații, servere, device-uri mobile etc, a spus George SĂFTOIU: “Se poate instala foarte ușor și poate preveni majoritatea amenințărilor. Conform studiului, protecția a fost realizată în mod integral cu privire la atacurile avansate testate. În concluzie, avem un agent care nu încarcă sistemul, o platformă de nouă generație, folosește algoritmi de tip machine learning, nu semnături, iar pe baza datelor colectate ne poate arăta o întreagă istorie a atacului, în cazul în care s-a întâmplat și, în felul acesta, putem lua măsuri de corecție. Important este faptul ca protecția este realizată la fel de bine și dacă device-ul nu este conectat la internet, este ușor de utilizat din perspectiva datelor, a vizibilității, poate corela procesele de pe sistemul unde este instalat agentul sau poate comunica cu alte sisteme, poate detecta și la nivel de rețea diverși indicatori de compromis. Esențial este faptul că protecția se poate realiza în mod automat, practic se definesc niște politici, iar acțiunile se vor efectua în mod automat în timp real.”

Conform lui George SĂFTOIU, costul remedierii pagubelor unui atac cibernetic este mult mai mare decât costul pe care îl plătim pentru a beneficia de platforma SentinelOne, poate de 100-200 de ori mai mare: „Discutăm despre o soluție la nivel enterprise. Evident, depinde de modul în care se licențiază, există un sistem de licențiere adaptat în funcție de ce își dorește beneficiarul. Pot să vă spun că funcționează de la 50 de stații în sus, de aici începe modelul de licențiere. Revenind la costul breach-ului, este incomparabil ca și cost. În primul rând, e vorba și de sumele pe care le solicita atacatorii sau este vorba de faptul că nu am putut folosi sistemele o perioada.”

El a mai adăugat: „Din perspectiva conștientizării, trebuie să mai insistăm, pentru că, în general, detaliile atacurilor cibernetice nu sunt ușor de înțeles pentru toți consumatorii de tehnologie. Dacă nu discutăm despre o companie multinațională care are departamente dedicate de cybersecurity și o mulțime de oameni pregătiți ca să poată răspunde acestor atacuri, atunci este destul de greu pentru angajați să înțeleagă detaliile tehnice și complexitatea acestor atacuri.”

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (financialintelligence.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!