21.7 C
București
duminică, aprilie 14, 2024

IT & E-commerce – Un inginer chinez de la Google inculpat pentru furt de tehnologie legată de IA – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Linwei Ding, alias Leon Ding, de 38 de ani, a fost arestat miercuri la Newark, în California (vest), a declarat Departamentul de Justiţie într-un comunicat.

“Am făcut publice acuzaţiile împotriva unui cetăţean chinez pentru furtul de secrete industriale legate de inteligenţa artificială de la Google”, a declarat Merrick Garland în cursul unei reuniuni a Asociaţiei americane a baroului (ABA) la San Francisco...

Aceste fapte au fost comise “în timp ce el lucra pentru două companii cu sediul în Republica Populară Chineză”, fără ştirea Google, a subliniat procurorul general.

Un inginer chinez în IT care lucra pentru Google în Statele Unite a fost arestat şi inculpat pentru tentativă de furt de secrete industriale în detrimentul gigantului internet, a anunţat miercuri procurorul general al SUA, Merrick Garland, citat de AFP, potrivit Agerpres.

Linwei Ding, alias Leon Ding, de 38 de ani, a fost arestat miercuri la Newark, în California (vest), a declarat Departamentul de Justiţie într-un comunicat.

“Am făcut publice acuzaţiile împotriva unui cetăţean chinez pentru furtul de secrete industriale legate de inteligenţa artificială de la Google”, a declarat Merrick Garland în cursul unei reuniuni a Asociaţiei americane a baroului (ABA) la San Francisco.

Aceste fapte au fost comise “în timp ce el lucra pentru două companii cu sediul în Republica Populară Chineză”, fără ştirea Google, a subliniat procurorul general.

“Departamentul de Justiţie nu va tolera furtul secretelor noastre industriale în domeniul inteligenţei artificiale”, a adăugat el.

Potrivit rechizitoriului emis marţi, Linwei Ding, angajat de compania americană în 2019, este urmărit penal pentru că a descărcat în mod clandestin din mai 2022 până în mai 2023 a peste 500 de fişiere legate de cercetările Google în domeniul inteligenţei artificiale (IA).

“Avem reguli stricte pentru a preveni furtul informaţiilor noastre comerciale confidenţiale şi a secretelor industriale. În urma unei anchete, am descoperit că acest angajat a furat numeroase documente şi am sesizat rapid această problemă autorităţilor judiciare”, a explicat pentru AFP un purtător de cuvânt al Google, José Castaneda.

În iunie 2022, Linwei Ding a fost abordat de un startup chinez care i-a oferit un post de director de tehnologie. Ulterior, el şi-a fondat propriul startup în China în mai 2023, potrivit rechizitoriului.

“Aceste puneri sub acuzare ilustrează până unde pot merge subordonaţii unor companii cu sediul în Republica Populară Chineză pentru a fura invenţiile americane”, a afirmat directorul Poliţiei federale americane (FBI), Christopher Wray, citat în comunicat.

“Furtul de tehnologii inovatoare şi secrete industriale de la companiile americane poate costa locuri de muncă şi poate avea consecinţe devastatoare asupra economiei şi securităţii naţionale” a Statelor Unite, a continuat el.

Inginerul în IT este vizat de patru capete de acuzare de furt de secrete industriale, fiecare pedepsit cu o pedeapsă maximă de zece ani de închisoare şi o amendă de 250.000 de dolari, a indicat Departamentul de Justiţie.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (financialintelligence.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!