-0.7 C
București
marți, decembrie 5, 2023

IT & E-commerce – Softbinator Technologies raportează o creștere de 57% a cifrei de afaceri în primul semestru din 2023; pierdere netă de 557 mii de lei – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Softbinator Technologies, companie românească ce furnizează servicii complete de dezvoltare produse software (management de produs, design de produs, dezvoltare software, dezvoltare blockchain și marketing de produs), raportează, la nivel consolidat, o cifră de afaceri de 17,6 milioane de lei, o creștere cu 57% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut și o pierdere netă de 557 mii de lei.

Rezultatele financiare aferente primului semestru din 2023 ale Softbinator Technologies sunt prezentate conform standardelor IFRS.

Compania a publicat rezultatele financiare aferente primului semestru din 2023 în format IFRS, iar la nivel consolidat acestea includ performanțele înregistrate de Softbinator Technologies, [es-pres-oh], WiseUp, Ixperi și Digital Tailors.

Softbinator Technologies, companie românească ce furnizează servicii complete de dezvoltare produse software (management de produs, design de produs, dezvoltare software, dezvoltare blockchain și marketing de produs), raportează, la nivel consolidat, o cifră de afaceri de 17,6 milioane de lei, o creștere cu 57% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut și o pierdere netă de 557 mii de lei. Pierderea netă înregistrată a fost cauzată în principal de criza din tehnologie de anul acesta, care a afectat și furnizorii de servicii de dezvoltare software, potrivit unui comunicat. Rezultatele financiare aferente primului semestru din 2023 ale Softbinator Technologies sunt prezentate conform standardelor IFRS.

După un an 2022 în care ne-am concentrat intens pe realizarea de tranzacții M&A, în 2023 am pus accentul pe restructurare și dezvoltarea activităților de vânzări și marketing pentru a continua să creștem, chiar și în condițiile actuale ale domeniului tehnologiei. Deși anul 2023 a adus o reducere semnificativă a  angajărilor, precum și o perioadă mai lentă în investițiile în startup-uri și tehnologie, am reușit să ne adaptăm rapid la această situație. Am elaborat un plan solid pentru a construi o bază de stabilitate care să ne permită să obținem rezultate predictibile în următorii ani. Prin urmare, în prima jumătate a acestui an, ne-am concentrat pe consolidarea relațiilor cu clienții existenți și pe valorificarea potențialului de creștere împreună cu ei”, a declarat Daniel Ilinca, fondator și CEO al Softbinator Technologies.

Compania a publicat rezultatele financiare aferente primului semestru din 2023 în format IFRS, iar la nivel consolidat  acestea includ performanțele înregistrate de Softbinator Technologies, [es-pres-oh], WiseUp, Ixperi și Digital Tailors. În primele șase luni ale anului, Softbinator Technologies a trecut printr-un proces amplu de consolidare a companiilor achiziționate, aspect care a dus la o serie de restructurări, optimizări de costuri și o unificare a politicilor contabile la nivel de grup.

La nivel individual, conform IFRS, Softbinator Technologies a înregistrat o cifră de afaceri de 10,3 milioane de lei, o creștere cu 29% față de aceeași perioadă a anului trecut și o pierdere netă de 169 mii de lei, comparativ cu un profit net de 1,8 milioane de lei înregistrat în primele șase luni din 2022.

În primele șase luni din 2023, inflația generală ridicată a pus o presiune suplimentară pe costurile cu salariile și subcontractorii, generând astfel o creștere importantă a cheltuielilor, mult superioară creșterii veniturilor. Deși încă ne confruntăm cu o situație incertă în industria din care facem parte, precum și eventuale modificări legislative ce urmează să fie decise, suntem încrezători că prin măsurile luate în ultimele luni, am creat o structură de control care poate reacționa rapid, generând astfel soluții pentru adaptarea la noile condiții,” a declarat Vlad Deliu, CFO al Softbinator Technologies.

Conducerea companiei menționează că cea de-a doua jumătate a anului este supusă în continuare unor riscuri ce pot avea un impact semnificativ asupra performanței financiare a grupului, dar și asupra industriei din care face parte. Unul dintre principalii factori de risc îl reprezintă potențiala modificare fiscală referitoare la impozitul pe venit în cazul angajaților din domeniul dezvoltării de software. O modificare în forma vehiculată la acest moment, poate genera o creștere considerabilă a cheltuielilor cu salariile în cadrul unor astfel de companii.

Pentru ultimele luni ale anului, Softbinator Technologies are în vedere continuarea aplicării unei politici riguroase de control la nivelul costurilor, prin alocarea de fonduri suplimentare departamentului de vânzări și marketing, pentru a genera o bază solidă de creștere pentru 2024.

Softbinator Technologies este listată pe piața AeRO a Bursei de Valori București din data de 17 decembrie 2021 și se tranzacționează sub simbolul CODE. În prezent, compania are o capitalizare de piață de aproximativ 61 milioane de lei.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (financialintelligence.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!