6 C
București
miercuri, decembrie 6, 2023

Energie – 5 parteneri, printre care şi un bancher român, implicaţi în Hooracán Energy, dezvoltator de proiecte verzi cu focus pe România, Bulgaria şi Moldova. Ce planuri au? – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

5 parteneri, printre care şi un bancher român, implicaţi în Hooracán Energy, dezvoltator de proiecte verzi cu focus pe România, Bulgaria şi Moldova.

♦ Fondat în 2022, Hooracán Energy este un dezvoltator de proiecte de energie verde care se bazează pe experienţa partenerilor săi pentru a aduce proiecte regenerabile imature până la punctul în care pot atrage investiţii.

Potrivit informaţiilor publice, Hooracán a fost fondat în 2022 de Alex Gospodinov, care a lucrat pentru companii precum Macquarie Capital, cel mai mare fond de investiţii de infrastructură din lume, dar şi la BP.

Bogdan Bilaus, partener responsabil pentru România, Hooracán Energy: România şi în special Constanţa pot să beneficieze încă de anul acesta de investiţii şi locuri de muncă în dezvoltarea sectorului eolian offshore în Marea Neagră. E nevoie în principal de legislaţie care să încurajeze sectorul privat românesc să exploreze şi să dezvolte, mai mult decât de subvenţii/contracte pentru diferenţă. În 4 ani va fi prea târziu – infrastructura necesară pentru întreaga zonă cu potenţial ar putea fi localizată în altă parte.

Fondat în 2022, Hooracán Energy este un dezvoltator de proiecte de energie verde care se bazează pe experienţa partenerilor săi pentru a aduce proiecte regenerabile imature până la punctul în care pot atrage investiţii. De piaţa din România se ocupă Bogdan Bilaus, funds & portfolios manager în cadrul Qatar National Bank Group, ex-head of investment management la Raiffeisen Bank România.

„Hooracán este un proiect personal, gândit alături de parteneri care să supervizeze direct dezvoltarea în fiecare piaţă-cheie. Ne uităm la România, Bulgaria şi Republica Moldova“, spune Bogdan Bilaus, partener responsabil pentru România în cadrul Hooracán Energy.

Potrivit informaţiilor publice, Hooracán a fost fondat în 2022 de Alex Gospodinov, care a lucrat pentru companii precum Macquarie Capital, cel mai mare fond de investiţii de infrastructură din lume, dar şi la BP. Alături de el mai sunt Ion Potlog, care a deţinut funcţia de consilier în Ministerul Economiei şi Infra­structurii din Republica Moldova, fiind acum responsabil de dezvoltarea Hooracán în ţara vecină. Milen Marinov, cu experienţă în dezvoltarea proiectelor de energie verde din Bulgaria are sub coordonare această piaţă, iar un al cincilea partener, Petar Mihov, este axat mai ales pe dezvoltări de proiecte eoliene offshore.

 

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!