12.8 C
București
luni, mai 27, 2024

Producție industrială – Acţionarii U.S. Steel aprobă cumpărarea de 14,9 miliarde de dolari de către Nippon Steel – Sinteză

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Acţionarii U.S. Steel (X.N) au aprobat vineri achiziția propusă de 14,9 miliarde de dolari de către compania japoneză Nippon Steel (5401.T), așa cum era de așteptat, făcând fuziunea cu un pas mai aproape de finalizare chiar și pe măsură ce opoziția politică față de înțelegere crește...

U.S. Steel a spus că peste 98% din voturi au fost în favoarea acordului în baza căruia Nippon va plăti 55 de dolari pe acțiune, o sumă care a reprezentat o primă considerabilă când preluarea a fost anunțată în decembrie...

Acțiunile U.S. Steel s-au închis vineri cu 2,1%, la 41,33 USD, cu mult sub oferta Nippon Steel de 55 USD pe acțiune, reflectând incertitudinea dacă tranzacția va obține aprobarea de reglementare.

Acţionarii U.S. Steel (X.N) au aprobat vineri achiziția propusă de 14,9 miliarde de dolari de către compania japoneză Nippon Steel (5401.T), așa cum era de așteptat, făcând fuziunea cu un pas mai aproape de finalizare chiar și pe măsură ce opoziția politică față de înțelegere crește, scrie Reuters.

U.S. Steel a spus că peste 98% din voturi au fost în favoarea acordului în baza căruia Nippon va plăti 55 de dolari pe acțiune, o sumă care a reprezentat o primă considerabilă când preluarea a fost anunțată în decembrie.

De atunci, însă, mai mulți parlamentari americani s-au opus acordului, invocând preocupări de securitate națională. Președintele Joe Biden a spus că U.S. Steel trebuie să rămână o firmă americană cu capital intern.

Acțiunile U.S. Steel s-au închis vineri cu 2,1%, la 41,33 USD, cu mult sub oferta Nippon Steel de 55 USD pe acțiune, reflectând incertitudinea dacă tranzacția va obține aprobarea de reglementare.

Acordul a atras critici puternice din partea sindicatului United Steelworkers (USW), care este îngrijorat de potențialele pierderi de locuri de muncă.

„Nu suntem surprinși de faptul că acționarii aleg să încaseze banii și să vândă angajații și pensionarii emblematicei companiei americane”, a spus USW ca răspuns la vot.

Autoritățile de reglementare examinează tranzacţia. Comitetul pentru Investiții Străine din Statele Unite (CFIUS), un grup puternic care analizează investițiile străine în companiile americane, s-a întâlnit cu părțile pentru a discuta despre înțelegere, a raportat Reuters.

Departamentul de Justiție al SUA a deschis o investigație antitrust aprofundată în legătură cu preluarea, a informat Politico miercuri.

Nippon a promis să nu reducă locurile de muncă ca urmare a acordului, să onoreze toate acordurile dintre sindicat și U.S. Steel, precum și să-și mute propriul sediu central din SUA la Pittsburgh, unde își are sediul U.S. Steel.

Producătorul de oțel japonez a declarat că este „încrezător” că achiziția va „proteja și crește U.S. Steel și va aduce beneficii semnificative părților interesate… precum și industriei siderurgice americane și Statelor Unite în ansamblu”.

Așteptăm cu nerăbdare să colaborăm strâns cu U.S. Steel pentru a ajunge împreună „cel mai bun producător de oțel cu capacități de lider mondial”, a declarat vicepreședintele Takahiro Mori.

Votul de vineri „reprezintă un pas major”, a spus compania.

Nippon Steel a câștigat cursa pentru U.S. Steel în fața rivalilor Cleveland-Cliffs (CLF.N), ArcelorMittal (MT.LU) și Nucor (NUE.N).

Acordul este de așteptat să se încheie în al doilea sau al treilea trimestru al acestui an, au spus companiile anterior.

Bloomberg News a raportat vineri, citând oameni familiarizați cu chestiunea, că ambii producători de oțel sunt așteptați să anunțe că acum anticipează încheierea tranzacției în a doua jumătate a anului 2024.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (financialintelligence.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!