16 C
București
joi, mai 23, 2024

Producție industrială – Alro a prelungit cu încă trei ani facilitatea de credit sindicalizată în valoare de 150 de milioane de dolari – Sinteză

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Exim Banca Românească a coordonat prelungirea, până în anul 2026, a facilităţii de credit pentru capital de lucru în valoare de 150 de milioane dolari pentru Alro, unul dintre cei mai mari producători de aluminiu din Europa, după capacitatea de producţie, potrivit unui comunicat remis miercuri AGERPRES.

“Alro a continuat să activeze într-un mediu economic foarte provocator, caracterizat prin costuri ridicate de producţie şi o cerere mai mică pentru unele produse din aluminiu.

Cu toate acestea, am profitat de poziţia noastră puternică pe piaţa produselor din aluminiu cu valoare adăugată mare şi foarte mare, ne-am concentrat pe creşterea eficienţei operaţiunilor noastre şi pe reducerea costurilor şi am reuşit să ne menţinem poziţia la nivel internaţional”...

Exim Banca Românească a coordonat prelungirea, până în anul 2026, a facilităţii de credit pentru capital de lucru în valoare de 150 de milioane dolari pentru Alro, unul dintre cei mai mari producători de aluminiu din Europa, după capacitatea de producţie, potrivit unui comunicat remis miercuri AGERPRES.

“Alro a continuat să activeze într-un mediu economic foarte provocator, caracterizat prin costuri ridicate de producţie şi o cerere mai mică pentru unele produse din aluminiu. Cu toate acestea, am profitat de poziţia noastră puternică pe piaţa produselor din aluminiu cu valoare adăugată mare şi foarte mare, ne-am concentrat pe creşterea eficienţei operaţiunilor noastre şi pe reducerea costurilor şi am reuşit să ne menţinem poziţia la nivel internaţional”, a declarat preşedintele Consiliului de Administraţie al Alro, Marian Năstase.

La rândul său, directorul financiar al Alro, Genoveva Năstase, a subliniat că prelungirea facilităţii de credit, sub coordonarea Exim Banca Românească şi cu un sindicat de instituţii financiare puternice, vine ca o confirmare a faptului că programul de dezvoltare pe termen lung al companiei poate susţine continuitatea afacerii şi poziţia acesteia la nivel internaţional.

“Dorim să ne exprimăm recunoştinţa faţă de echipele implicate în procesul de negociere, Exim Banca Românească, sindicatul băncilor şi casele de avocatură, care au reprezentat toate părţile”, a adăugat ea.

În ultimii 20 de ani, Grupul Alro a investit peste 885 de milioane de dolari în tehnologie de ultimă generaţie, în creşterea eficienţei operaţionale şi în programele de protecţie a mediului.

Aceste investiţii au dus la diversificarea portofoliului de produse, cu accent pe aluminiu cu valoare adăugată mare şi foarte mare şi la reducerea amprentei ecologice la nivelul întregului Grup.

Exim Banca Românească este o bancă universală 100% românească, aflată în top 10 cele mai mari instituţii de credit după active. Banca oferă clienţilor săi, persoane fizice şi juridice, o gamă largă de produse şi servicii de calitate, adaptate nevoilor acestora.

Companiile care fac parte din Grupul Alro sunt: Alro – producătorul de aluminiu, Alum – producătorul de alumină, Sierra Mineral Holdings I – societatea de extracţie a bauxitei, Vimetco Extrusion – producător de aluminiu extrudat, Conef – societate de tip holding şi de management, Global Aluminium – societate de tip holding, Bauxite Marketing – marketing şi Vimetco Trading – vânzări de aluminiu. Având această structură, grupul a creat un lanţ de producţie integrat, asigurând materiile prime pentru Alro.

Alro este o subsidiară a Vimetco PLC (Republica Cipru), un producător global de aluminiu primar şi prelucrat integrat vertical. Structura acţionarilor Alro este: Vimetco PLC (54,19%), Pavăl Holding (23,21%), Fondul Proprietatea (10,21%) şi alţii (12,39%).

În funcţie de capacitate, Alro este unul dintre cei mai mari producători de aluminiu integraţi vertical din Europa, având o capacitate de producţie instalată de 265.000 tpa de aluminiu electrolitic, o capacitate de reciclare deşeuri aluminiu care va ajunge la 100.000 tpa până la finalul anului 2023.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (financialintelligence.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!