FacebookTwitterLinkedIn

New Immo Holding, organizație ce reunește activitățile imobiliare ale Asociației Familiale Mulliez (AFM), deținută de una dintre cele mai bogate familii din Franța, care dezvoltă proiecte de regenerare urbană și administrează centre comerciale în zece țări europene, inclusiv în România, a obținut rezultate financiare în creștere pentru primele șase luni ale anului 2023. 

În România, afacerile AFM sunt reprezentate prin compania Nhood, care a înregistrat o cifră de afaceri de 18,7 milioane de lei în primul semestru al acestui an. În 2022, cifra de afaceri a Nhood România a fost de 38 de milioane de lei, în creștere cu 22% față de anul precedent. 

Potrivit raportului companiei, New Immo Holding a înregistrat în primul semestrul din 2023 venituri brute de 304,5 milioane de euro, în creștere cu 7% față de aceeași perioadă din 2022, și EBITDA de 185 milioane de euro, în creștere ușoară față de aceeași perioadă de anul trecut, când Grupul a înregistrat 183,8 milioane de euro pentru acest indicator financiar.

Din datele companiei, în ciuda climatului inflaționist, traficul în centrele comerciale din portofoliul grupului a raportat o creștere cu aproape 5% față de prima parte a anului 2022. 

Totodată, la nivelul primelor șase luni din 2023, veniturile din chirii în spațiile administrate de Grup au înregistrat o rată de revenire pozitivă de 2,6%, iar rata de neocupare a scăzut ușor, pe o bază comparabilă, la 6,0% față de 6,3% la sfârșitul lui 2022. Astfel, chiriile au crescut cu 8% față de primul semestru al anului 2022. 

De asemenea, activitatea de Specialty Leasing, care presupune închirierea spațiilor pe termen scurt, a înregistrat o creștere de 33% a contractelor de leasing față de primele șase luni din 2022, respectiv o creștere de 19% a veniturilor și a volumului de afaceri.

Nhood România administrează un portofoliu de 20 de centre comerciale Auchan la nivel național și dezvoltă cel mai amplu proiect de regenerare urbană, Cartierul Coresi din Brașov, pe locul fostei platforme Tractorul. Compania deține în jur de 50% din totalul pieței de birouri din Brașov și are în dezvoltare o nouă clădire, de 12.000 mp, după cum declara Tatian Diaconu, CEO al Nhood România pentru Forbes la finele anului trecut. 

Dezvoltarea Cartierului Coresi, care beneficiază de un teren de peste 100 de hectare, a început acum zece ani, în 2012, cu un centru comercial (Coresi Shopping Resort), apoi a continuat cu o componentă de office (Coresi Business Campus – alături de Ascenta) și de rezidențial (Coresi Avantgarden – alături de Kasper Development).

În ce privește divizia comercială la nivel național, Nhood deține un portofoliu de aproape 220.000 mp, în cadrul a 23 de spații comerciale din 15 orașe din România. Dezvoltatorul francez mai are în plan un alt ansamblu mixt de regenerare urbană la Reșița, anunțat de câțiva ani.