FacebookTwitterLinkedIn

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, a anunțat că, la finalul lunii noiembrie, s-au investit efectiv în Timișoara 421 milioane de lei, în facturi decontate. Din totalul investițiilor, cei mai mulți bani s-au dus în mobilitate (233 milioane de lei), apoi în rețele edilitare (50 milioane de lei), spitale (46 milioane de lei), școli (43 milioane de lei) și spații culturale (35 milioane de lei).

“E posibil să depășim 500 de milioane de lei până la sfârșit de an”, a anunțat Dominic Fritz pe pagina sa de Facebook, adăugând că s-a depășit suma asumată la începutul acestui an, care era de 400 milioane de lei, bani pentru modernizarea orașului. 

“După ce anul trecut a fost anul cu cele mai mari investiții din ultimii treizeci, un pic peste 250 de milioane de lei, anul acesta ritmul de lucru, numărul șantierelor și modul în care merg, a crescut exponențial suma investită în oraș. Asta nu înseamnă că nu mai sunt multe de îmbunătățit, atât la modul în care se lucrează, cât și la ritmul lucrărilor”, a mai precizat el.

Anul viitor se va începe șantierul și pentru primul pod nou din ultimii 30 de ani, “unde sunt două proiecte în fază avansată de proiectare”. În plus, vor începe trei proiecte de regenerare urbană de mari dimensiuni (Fabric, Mocioni și Dacia) și mai multe proiecte de reabilitare de școli.

În plus, Primăria Timișoara, alături de Universitatea Politehnica, Universitatea de Vest și Universitatea „Regele Mihai I” invită companiile din oraș să intre în cursa pentru construirea unui campus dual pentru educație profesională. Acesta va fi construit tot cu fonduri europene. În consorțiu sunt invitați operatorii economici care doresc să devină parteneri privați în care să învețe elevii. Firmele interesate se pot înscrie până în data de 12 decembrie 2022. Scopul campusului este de a apropia oferta forței de muncă calificată de nevoile reale de pe piața forței de muncă. Formarea elevilor va fi realizată cu ajutorul firmelor.

Valoarea proiectului se ridică la până la 20 de milioane de euro și urmează a fi depus pentru fonduri din PNRR.