FacebookTwitterLinkedIn

Compania de private equity ROCA Investments a ajuns, la sfârșitul anului trecut, la un portofoliu în valoare de 78 de milioane de euro, în creștere cu 50% față 2021, iar până cel târziu la începutul anului 2024 se așteaptă să depășească pragul de 100 milioane de euro.

”La finele acestui an sau la începutul anului viitor vom ajunge la o valoare de 100 milioane de euro. Este o bornă despre care vobim încă de anul trecut”, a declarat joi Rudolf Vizental, CEO și co-fondator ROCA Investments, într-o conferință de presă.

ROCA are acum 27 de investitori, față de doar trei în 2018, iar niciunul nu are o paricipație mai mare de 15%.

Compania, fondată în 2018, a derulat până în prezent cinci runde de majorare de capital, care au totalizat 43,75 milioane euro, a semnat 20 de tranzacții și a finalizat două exit-uri.

Modelul de investiții al ROCA Investments vizează construirea unor holdinguri specializate pe industrii strategice ale economiei, care asigură capital și resurse pentru creșterea companiilor românești cu potențial. 

Compania este axată pe sectoarele industrial și agricol și caută să își canalizeze fondurile înspre o a treia industrie, deocamdată nespecificată. Potrivit lui Vizental, compania nu este interesată să investească în IT și medical.

Prin intermediul holdingurilor și companiilor sale, ROCA Investments este prezentă în 14 județe ale țării prin intermediul holdingului industrial ROCA Industry și al holdingului agricol ROCA AGRI RDF.

Cele două holdinguri din portofoliul ROCA totalizează în acest moment 15 companii active, între care unele cu prezență pe unele piețe din Europa.

Potrivit lui Vizental, compania intenționează să își stabilizeze volumele anuale de investiții în marja de 10-25 milioane de euro, întrucât ”în această zonă se află masa firmelor antreprenoriale”.