FacebookTwitterLinkedIn

Sipex, unul dintre cei mai mari distribuitori de materiale de construcții din România, a realizat în primul trimestru al anului o cifră de afaceri de 63,1 milioane de lei, similară cu aceeași perioadă a anului precedent, și un profit net de 132,8 mii de lei. În perioada analizată, vânzările din canalul B2B au contribuit la creșterea ușoară a vânzărilor totale, cu o evoluție favorabilă de 15,5% față de primul trimestru al anului 2022. 

„Atenția deosebită a Sipex rămâne concentrată pe menținerea și creșterea profitabilității în trimestrele următoare ale anului 2023, precum și pe creșterea marjei brute a companiei”, declară Irinel Gheorghe, CEO al Sipex, care estimează că rezultatele financiare din trimestrul II vor înregistra o creștere comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent.

Rezultatul net a înregistrat o diminuare, urmare a creșterii cheltuielilor operaționale, în principal cele privind mărfurile, dar și cele cu salarii sau utilități. În subsidiar, compania a majorat stocurile pe fondul creșterii nivelului de aprovizionare, aflat în strânsă legătură cu intensificarea activității de desfacere. 

Compania a fost listată la Bursa de Valori București pe piața AeRO în vara anului trecut, în urma unui plasament privat prin care a atras 10,6 milioane lei de la 54 de Investitori, iar începând cu 20 martie 2023 acțiunile SIPEX au intrat în structura indicelui BETAeRO. Firma își propune să facă anul viitor transferul pe Piața Reglementată. 

Sipex operează cu un model de afaceri integrat, organizat în trei linii de business: vânzare și distribuție de materiale și finisaje pentru construcții, prestări servicii (consultanță tehnică) și vânzare de produse finite colorate. Compania are aproximativ 300 de angajați, deține 12 centre logistice și un parc auto de 191 de autovehicule.