35.1 C
București
joi, iunie 20, 2024

Retail – Acțiunile Inditex, proprietarul Zara, cresc după raportarea rezultatelor financiare – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Percheziții la Poliția Locală Sector 1: Sunt vizați șefi din instituție, care ar fi luat mită între 5000 și 20.000 de euro de la patronii teraselor (surse).

Grupul spaniol Inditex, proprietarul Zara, a raportat un avans al vânzărilor la colecțiile sale de primăvară/vară, ceea ce a dus la o creștere de aproape 5% a acțiunilor la Bursa de la Madrid, transmite Reuters.

Cel mai mare retailer de îmbrăcăminte din lume a anunțat o creștere de 12% a vânzărilor în perioada 1 mai - 3 iunie, față de perioada similară din 2023.

Grupul spaniol Inditex, proprietarul Zara, a raportat un avans al vânzărilor la colecțiile sale de primăvară/vară, ceea ce a dus la o creștere de aproape 5% a acțiunilor la Bursa de la Madrid, transmite Reuters.

Cel mai mare retailer de îmbrăcăminte din lume a anunțat o creștere de 12% a vânzărilor în perioada 1 mai – 3 iunie, față de perioada similară din 2023. De asemenea, în perioada februarie – aprilie 2024, vânzările au înregistrat o expansiune de 7%, o încetinire față de anul trecut, când compania a beneficiat de creșterea apetitului pentru cumpărături post-pandemie, scrie Agerpres.

Evenimente

12 iunie – Profit News TV – Maraton Energie. Parteneri: ACUE
13 iunie – Eveniment Profit.ro – Piața de Capital.forum – Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie – Eveniment Profit.ro – Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, imobiliare.ro, Meta Estate, Nordis

Inditex se confruntă cu o concurență strânsă din partea rivalilor, cum ar fi H&M, Shein și Temu, care încearcă să aducă mai repede pe piață cele mai recente tendințe din modă investind în logistică și tehnologie.

Grupul spaniol și-a depășit concurenții în ultimele trimestre, beneficiind de pe urma investițiilor în noi magazine și a experiențelor online, cum ar fi cumpărăturile live.

În perioada februarie – aprilie 2024, vânzările Inditex s-au situat la 8,15 miliarde de euro, în timp ce analiștii se așteptau la 8,10 miliarde de euro.

În prezent, compania Inditex „concurează cu ea însăși”, performanța solidă de anul trecut făcând dificile comparațiile în acest an, a apreciat Xavier Brun, director în cadrul Trea Asset Management, care deține acțiuni Inditex. Acesta se așteaptă la o creștere de 6-7% a vânzărilor în acest an, sub avansul de 10% din 2023.

Evoluțiile valutare nefavorabile ar putea reduce vânzările cu 2% anul acesta, a anunțat Inditex, care anterior estimase o scădere de 1,5%.

Profitul net în perioada februarie – aprilie 2024 a urcat cu 11%, la 1,29 miliarde de euro, în linie cu estimările și după ce în perioada similară din 2023 profitul net înregistrase un avans de 54%.

Analiștii se așteptau la o încetinire a vânzărilor în această primăvară, din cauza slăbiciunii din sudul Europei și a concurenței intense din partea Shein pe principalele piețe, cum ar fi Statele Unite.

Până în 2025, Inditex intenționează să investească anual 900 milioane de euro în vederea extinderii capacităților logistice, în special în Europa.

Pe lângă Zara, Inditex deține și lanțurile de magazine Massimo Dutti, Pull & Bear, Bershka, Stradivarius și Oysho.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!