-0.7 C
București
marți, decembrie 5, 2023

Retail – Carrefour s-a parteneriat cu încă șase cooperative agricole – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Cu o experiență semnificativă în domeniul agriculturii durabile și o suprafață de cultivare ce se întinde pe mai bine de 627 de hectare, agricultorii din aceste regiuni geografice raportează un volum al recoltei anuale de peste 35.000.000 unități de vânzare de fructe și legume...

Formată din șase familii de agricultori, Cooperativa Grădina Noastră din Beiuș este specializată în producția de fructe de pădure pe suprafețe extinse – 1 ha afine, 1 ha căpșune, 1,2 ha zmeură și 0,7 ha coacăze roșii.

Specializată în producția de struguri de masă și fructe, Cooperativa Grădina Noastră din Ostrov este alcătuită din cinci familii care se ocupă de îngrijirea celor 57 ha de struguri și 7 ha de cireșe, caise și nectarine, cu o creștere exponențială de la un an la altul.

Carrefour România a încheiat parteneriate cu încă șase cooperative agricole, din mai multe regiuni ale țării: Fierbinți, Beiuș, Ostrov, Târgu Secuiesc, Huși și Voinești. Cele șase cooperative susțin distribuția națională a produselor, într-un interval de timp restrâns, de 24-36 de ore, astfel încât românii să aibă acces la produse proaspete în magazinele din rețea.

Astfel, Carrefour România are acum zece parteneri strategici, respectiv cooperativele din Vărăști, Zărand, Însurăței, Brezoaele, Fierbinți, Beiuș, Ostrov, Târgu Secuiesc, Huși și Voinești, reunite sub brandul umbrelă Grădina Noastră.

Cu o experiență semnificativă în domeniul agriculturii durabile și o suprafață de cultivare ce se întinde pe mai bine de 627 de hectare, agricultorii din aceste regiuni geografice raportează un volum al recoltei anuale de peste 35.000.000 unități de vânzare de fructe și legume, producția fiind preluată și comercializată integral în toate formatele de magazine din rețeaua Carrefour.

„Asocierea cu cele șase noi cooperative reprezintă un pas înainte pentru o alimentație curată, prin diversificarea sortimentației de produse disponibile în magazinele Carrefour”, a spus Radu Gherman, Buying Director Ultra-Fresh Carrefour România.

„Vom continua să ne diversificăm portofoliul amplu de producători locali. Ne propunem să replicăm acest model de succes al cooperativelor agricole și în alte regiuni ale țării”, a declarat Julien Munch, CEO Carrefour România.

Creată la inițiativa Carrefour, Cooperativa Grădina Noastră de la Fierbinți este formată din șase familii de agricultori specializate în cultivarea legumelor. Cooperativa, recunoscută pentru producția de varză, roșii, ardei, vinete, castraveți, dovlecei și țelină, dispune de aproximativ 22 de hectare în câmp și 1 hectar în solarii. Totodată, producătorii colaborează îndeaproape cu mediul universitar și companiile de profil pentru cercetarea a noi hibrizi ce pot fi comercializați.

„Factorii optimi de mediu, cunoștințele de specialitate în domeniul agricol și, mai nou, sprijinul pe care-l primim din partea Carrefour România sunt principalul motor de funcționare al cooperativei“, spune Alice Spiridon, fermier în Cooperativa Grădina Noastră din Fierbinți.

Formată din șase familii de agricultori, Cooperativa Grădina Noastră din Beiuș este specializată în producția de fructe de pădure pe suprafețe extinse – 1 ha afine, 1 ha căpșune, 1,2 ha zmeură și 0,7 ha coacăze roșii. Înființată în urmă cu șapte ani, cooperativa își propune să atragă cât mai mulți producători și locuitori din zona Beiușului și împrejurimi.

„Ne bucurăm că, alături de Carrefour, avem ocazia să aducem pe mesele românilor produse de calitate, cu gustul de odinioară”, a completat Dumitru Gal, fermier în Cooperativa Grădina Noastră din Beiuș.

Specializată în producția de struguri de masă și fructe, Cooperativa Grădina Noastră din Ostrov este alcătuită din cinci familii care se ocupă de îngrijirea celor 57 ha de struguri și 7 ha de cireșe, caise și nectarine, cu o creștere exponențială de la un an la altul. Toate acestea ajung, imediat după culegere, pe rafturile magazinelor Carrefour.

„În Dobrogea sunt cele mai prielnice condiții de mediu din țara noastră pentru culturile de struguri, iar în anii 1980 -1990, Dobrogea a fost regiunea viticolă numărul 1 din țară pentru cultivarea strugurilor de masă – o tradiție pe care suntem mândri să o continuăm, la standardele moderne de calitate”, Valentin Păun, fermier în Cooperativa Grădina Noastră din Ostrov.

Suprafața totală de teren a cooperativei situată în depresiunea Târgu Secuiesc depășește 89 ha și dispune de un sol deosebit de fertil, bogat în proprietăți nutritive, de care au grijă 5 familii din regiune pentru a obține un produs cu aspect comercial și calități culinare remarcabile. Zona este recunoscută pentru culturile de cartofi, ce beneficiază de condiții pedoclimatice favorabile obținerii unei producții generoase. Anual, cooperativa livrează între 500-800 de tone de cartofi pentru magazinele Carrefour.

„Cu ajutorul Carrefour, ne bucurăm că putem face cunoscut românilor gustul autentic de la țară al cartofilor crescuți cu grijă și tradiție”, a declarat Mucsi Eniko Beata, fermier în Cooperativa Grădina Noastră din Târgu Secuiesc.

Aproximativ 30 ha de vie de struguri de masă, 1 ha de cireși și 1 ha de pruni sunt atent îngrijite de cele 2 familii înrolate în Cooperativa agricolă de la Huși.

„Dacă ar fi să dezvălui secretul gustului specific al strugurilor moldovenești, acela ar fi solurile cu densitate mică, bine încălzite, drenate profund și bogate în substanțe nutritive care așază regiunea Huși la loc de cinste pe harta viticulturii românești. Alături de Carrefour, ducem mai departe tradițiile și gusturile locale”, a declarat Petru Pascal, fermier în Cooperativa Grădina Noastră din Huși.

Alcătuită în prezent din șapte familii de producători, Cooperativa agricolă din Voinești este specializată în pomicultură, ramură ce i-a adus cu timpul renumele la nivel național. Deţine o suprafaţă de teren de aproximativ 78 ha, destinate culturilor de mere (50 ha), cireșe (9 ha), prune (10 ha) și pere (9 ha).

„Exemple de succes sunt rare în domeniul pomiculturii, iar merele de Voinești sunt printre puținele soiuri de la noi care au reușit să treacă testul timpului. Calitatea superioară se datorează tehnicilor de îngrijire modernă a pomilor, a climei propice, dar și priceperii agricultorilor din zonă“, a declarat Valentin Gheboianu, fermier în Cooperativa Grădina Noastră din Voinești.

Ca urmare a parteneriatelor cu fermierii independenți și cei asociați în cooperative, în vârf de sezon, 100% din necesarul de fructe, legume și verdețuri de sezon din rețeaua Carrefour, care pot fi cultivate local, este asigurat de parteneri, iar în restul anului media ajunge să depășească valoarea de 50%.

În prezent, Carrefour deține în portofoliul de producători locali parteneriate cu 25 de cooperative, dintre care 15 ca furnizori și zece ca parteneri, sub brandul Grădina Noastră.

Cu cel mai amplu portofoliu de producători locali pe zona de alimente proaspete, Carrefour susține mai bine de 1.300 de fermieri la nivel național – dintre care 600 sunt producători ultra locali- , oferindu-le soluții de eficientizare a procesului de producție, transport și vizibilitate la raft.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (modernbuyer.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!