24 C
București
miercuri, iulie 24, 2024

Retail – Cifra de afaceri din comerțul cu amănuntul, în creștere – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Volumul cifrei de afaceri din comerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete) a crescut în primele cinci luni din acest an, față de perioada similară din 2023, atât ca serie brută, cu 8,0%, cât și ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, cu 6,4%, arată datele publicate de Institutul Național de Statistică (INS).

Potrivit INS, volumul cifrei de afaceri din comerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete), serie brută, a crescut în perioada ianuarie - mai 2024 datorită majorării vânzărilor de produse nealimentare (+13,3%), comerțului cu amănuntul al carburanților pentru autovehicule în magazine specializate (+4,5%) și vânzărilor de produse alimentare, băuturi și tutun (+3,5%), scrie Agerpres.

Volumul cifrei de afaceri din comerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete), serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, a urcat în perioada menționată pe fondul creșterii vânzărilor de produse nealimentare (+11,5%)...

Volumul cifrei de afaceri din comerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete) a crescut în primele cinci luni din acest an, față de perioada similară din 2023, atât ca serie brută, cu 8,0%, cât și ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, cu 6,4%, arată datele publicate de Institutul Național de Statistică (INS).

Evenimente

25 iulie – Maraton Medika TV – Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie – Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Potrivit INS, volumul cifrei de afaceri din comerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete), serie brută, a crescut în perioada ianuarie – mai 2024 datorită majorării vânzărilor de produse nealimentare (+13,3%), comerțului cu amănuntul al carburanților pentru autovehicule în magazine specializate (+4,5%) și vânzărilor de produse alimentare, băuturi și tutun (+3,5%), scrie Agerpres.

Volumul cifrei de afaceri din comerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete), serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, a urcat în perioada menționată pe fondul creșterii vânzărilor de produse nealimentare (+11,5%), comerțului cu amănuntul al carburanților pentru autovehicule în magazine specializate (+3,7%) și vânzărilor de produse alimentare, băuturi și tutun (+2,8%).

Comparativ cu aprilie 2024, volumul cifrei de afaceri din comerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete), serie brută, a scăzut în luna mai, pe ansamblu, cu 1,6%, ca urmare a diminuării înregistrate la vânzările de produse nealimentare (-3,8%) și la vânzările de produse alimentare, băuturi și tutun (-2,0%). Comerțul cu amănuntul al carburanților pentru autovehicule în magazine specializate a crescut cu 4,5%.

Volumul cifrei de afaceri din comerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete), serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, a scăzut, pe ansamblu, în mai 2024, comparativ cu luna precedentă, cu 0,4%, ca urmare a scăderii înregistrate la vânzările de produse nealimentare (-1,3%) și la comerțul cu amănuntul al carburanților pentru autovehicule în magazine specializate (-0,9%). Vânzările de produse alimentare, băuturi și tutun au crescut cu 1,2%.

De asemenea, datele INS mai arată că volumul cifrei de afaceri din comerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete), serie brută, în luna mai 2024, comparativ cu luna mai 2023, a înregistrat o creștere, pe ansamblu, cu 5,7%, datorită majorărilor înregistrate la vânzările de produse nealimentare (+7,9%), vânzările de produse alimentare, băuturi și tutun (+5,9%) și la comerțul cu amănuntul al carburanților pentru autovehicule în magazine specializate (+0,5%).

Volumul cifrei de afaceri din comerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete), serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, în mai 2024, comparativ cu aceeași lună din 2023, a urcat, pe ansamblu, cu 6,1%, datorită creșterii înregistrate la vânzările de produse nealimentare (+9,1%), vânzările de produse alimentare, băuturi și tutun (+4,9%) și la comerțul cu amănuntul al carburanților pentru autovehicule în magazine specializate (+1,6%).

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!