6.3 C
București
vineri, ianuarie 28, 2022

Retail – Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata a crescut – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete), în termeni nominali, a crescut în primele zece luni ale anului, față de perioada similară din 2020, atât ca serie brută, cât și ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate cu 21,4%, respectiv cu 19,5%, arată datele publicate de Institutul Național de Statistică (INS). "Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete), serie brută, în perioada 1.I-31.X.2021, comparativ cu perioada 1.I-31.X.2020, în termeni nominali, a înregistrat o creștere, pe ansamblu, cu 21,4%, datorită creșterii comerțului cu ridicata al produselor agricole brute și al animalelor vii (+51,3%), comerțului cu ridicata specializat al altor produse (+26%), comerțului cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (+22,8%), comerțului cu ridicata al altor mașini, echipamente și furnituri (+17,6%), comerțului cu ridicata nespecializat (+16,6%),`activităților de intermediere în comerțul cu ridicata (+14,5%), comerțului cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor și al tutunului (+11,6%) și comerțului cu ridicata al echipamentului informatic și de telecomunicații (+2,1%)", arată datele INS. Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete), serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate... Cifra de afaceri netă reprezintă veniturile totale înregistrate de către întreprindere în perioada de referință, provenite atât din activitatea principală, cât și din activitățile secundare exercitate de aceasta... Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete), serie brută, în luna octombrie 2021, comparativ cu luna precedentă, în termeni nominali, a scăzut, pe ansamblu, cu 1,4%, ca urmare a scăderii cifrei de afaceri din comerțul cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor și al tutunului (-11%), comerțul cu ridicata al altor mașini, echipamente și furnituri (-6,3%) și din comerțul cu ridicata al produselor agricole brute și al animalelor vii (-5,2%).

Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete), în termeni nominali, a crescut în primele zece luni ale anului, față de perioada similară din 2020, atât ca serie brută, cât și ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate cu 21,4%, respectiv cu 19,5%, arată datele publicate de Institutul Național de Statistică (INS).

“Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete), serie brută, în perioada 1.I-31.X.2021, comparativ cu perioada 1.I-31.X.2020, în termeni nominali, a înregistrat o creștere, pe ansamblu, cu 21,4%, datorită creșterii comerțului cu ridicata al produselor agricole brute și al animalelor vii (+51,3%), comerțului cu ridicata specializat al altor produse (+26%), comerțului cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (+22,8%), comerțului cu ridicata al altor mașini, echipamente și furnituri (+17,6%), comerțului cu ridicata nespecializat (+16,6%),`activităților de intermediere în comerțul cu ridicata (+14,5%), comerțului cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor și al tutunului (+11,6%) și comerțului cu ridicata al echipamentului informatic și de telecomunicații (+2,1%)”, arată datele INS.

Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete), serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, în perioada 1.I-31.X.2021 comparativ cu perioada 1.I-31.X.2020, în termeni nominali, a crescut pe ansamblu cu 19,5%, scrie News.ro.

Cifra de afaceri netă reprezintă veniturile totale înregistrate de către întreprindere în perioada de referință, provenite atât din activitatea principală, cât și din activitățile secundare exercitate de aceasta. Cifra de afaceri netă nu include TVA și veniturile din vânzarea sau transferul de mijloace fixe.

Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete), serie brută, în luna octombrie 2021, comparativ cu luna precedentă, în termeni nominali, a scăzut, pe ansamblu, cu 1,4%, ca urmare a scăderii cifrei de afaceri din comerțul cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor și al tutunului (-11%), comerțul cu ridicata al altor mașini, echipamente și furnituri (-6,3%) și din comerțul cu ridicata al produselor agricole brute și al animalelor vii (-5,2%).

Creșteri s-au înregistrat în comerțul cu ridicata al echipamentului informatic și de telecomunicații (+12,2%), activitățile de intermediere în comerțul cu ridicata (+8,5%), comerțul cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (+3,2%), comerțul cu ridicata nespecializat (+2,1%) și în comerțul cu ridicata specializat al altor produse (+1,3%).

Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete), serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, în luna octombrie 2021, comparativ cu luna precedentă, în termeni nominali, a crescut pe ansamblu cu 1,4%.

Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete), serie brută, în luna octombrie 2021, comparativ cu luna octombrie 2020, în termeni nominali, a crescut pe ansamblu cu 28%, datorită creșterii cifrei de afaceri din: comerțul cu ridicata al produselor agricole brute și al animalelor vii (+137,1%), activitățile de intermediere în comerțul cu ridicata (+35%), comerțul cu ridicata specializat al altor produse (+34,9%), comerțul cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (+23%), comerțul cu ridicata al altor mașini, echipamente și furnituri (+19,4%), comerțul cu ridicata nespecializat (+11%) și comerțul cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor și al tutunului (+3,1%). Comerțul cu ridicata al echipamentului informatic și de telecomunicații a scăzut cu 9,8%.

Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete), serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, în luna octombrie 2021, comparativ cu luna octombrie 2020, în termeni nominali, a crescut pe ansamblu cu 32,8%.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Urmareste-ți competitia in social media!