21.4 C
București
sâmbătă, iunie 22, 2024

Retail – Comerț – Cifra de afaceri din comerț a scăzut, pe fondul… – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Volumul cifrei de afaceri din comerțul cu amănuntul, cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete, în luna februarie, a scăzut atât ca serie brută cu 2%, cât și ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate cu 0,6%, comparativ cu luna precedentă.

Potrivit datelor Institutului Național de Statistică, publicate joi, evoluția cifrei de afaceri din comerț, pe serie brută, în februarie 2023, comparativ cu ianuarie, a fost determinată de declinul înregistrat la vânzările de produse nealimentare (-6,1%).

Pe de altă parte, creșteri s-au înregistrat la vânzările de produse alimentare, băuturi și tutun (+1,5%) și la comerțul cu amănuntul al carburanților pentru autovehicule în magazine specializate (+0,3%), scrie Agerpres.

Volumul cifrei de afaceri din comerțul cu amănuntul, cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete, în luna februarie, a scăzut atât ca serie brută cu 2%, cât și ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate cu 0,6%, comparativ cu luna precedentă.

Potrivit datelor Institutului Național de Statistică, publicate joi, evoluția cifrei de afaceri din comerț, pe serie brută, în februarie 2023, comparativ cu ianuarie, a fost determinată de declinul înregistrat la vânzările de produse nealimentare (-6,1%). Pe de altă parte, creșteri s-au înregistrat la vânzările de produse alimentare, băuturi și tutun (+1,5%) și la comerțul cu amănuntul al carburanților pentru autovehicule în magazine specializate (+0,3%), scrie Agerpres.

Pe serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, reducerea afacerilor din comerț a fost generată de scăderea înregistrată la vânzările de produse nealimentare (-3,3%). Creșteri s-au înregistrat la comerțul cu amănuntul al carburanților pentru autovehicule în magazine specializate (+1,6%) și la vânzările de produse alimentare, băuturi și tutun (+1,1%).

Față de luna februarie 2022, volumul cifrei de afaceri din comerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete), în luna februarie 2023, a crescut atât ca serie brută cu 2,8%, cât și ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate cu 3,2%.

Pe serie brută, cifra de afaceri din comerț a fost impulsionată de creșterile înregistrate la vânzările de produse alimentare, băuturi și tutun (+7,3%) și la vânzările de produse nealimentare (+1,7%). Comerțul cu amănuntul al carburanților pentru autovehicule în magazine specializate a scăzut cu 2,9%.

Pe serie ajustată, avansul a fost determinat de creșterile înregistrate la vânzările de produse alimentare, băuturi și tutun (+6,3%) și la vânzările de produse nealimentare (+2,2%). Comerțul cu amănuntul al carburanților pentru autovehicule în magazine specializate a scăzut cu 2,2%.

În primele două luni din acest an, volumul cifrei de afaceri din comerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete), serie brută, a înregistrat o creștere, pe ansamblu, cu 3,9%, datorită creșterilor vânzărilor de produse alimentare, băuturi și tutun (+5,9%) și vânzărilor de produse nealimentare (+5,4%). Comerțul cu amănuntul al carburanților pentru autovehicule în magazine specializate a scăzut cu 2,7%.

Pe serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, creșterea cu 3,8% a cifrei de afaceri a fost determinată de creșterile înregistrate la vânzările de produse alimentare, băuturi și tutun (+5,5%) și la vânzările de produse nealimentare (+5%). Comerțul cu amănuntul al carburanților pentru autovehicule în magazine specializate a scăzut cu 2,2%. 

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!