30 C
București
duminică, iulie 21, 2024

Retail – Compania olandeză AkzoNobel vinde producția de materiale izolante din România, pe care o preluase în 2018, către austriecii de la HIRSCH Porozell – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

HIRSCH este unul din liderii în domeniul materialelor izolante EPS (polistiren expandat), cu peste 30 de unități de producție, în principal în Europa Centrală și de Est.

„Această achiziție în România este o oportunitate unică pentru noi de a intra în producția de XPS și servește ca punct de plecare pentru a crește afacerea XPS în cadrul grupului nostru de companii”, spune Harald Kogler...

Grupul HIRSCH Servo are 32 de unități de producție în zece țări europene (Austria, Germania, Franța, Ungaria, Slovacia, România, Polonia, Republica Cehă, Slovenia și Ucraina) și își desfășoară activitatea în principal în domeniul producției de materiale de izolație din EPS și materiale de ambalare din EPS.

Compania olandeză AkzoNobel a semnat un acord de vânzare a activităților sale de producție de materiale izolante XPS (polistiren extrudat) din România către HIRSCH Porozell S.R.L.

Unitatea de producție XPS a devenit parte a AkzoNobel în urma achiziției Fabryo în octombrie 2018. Tranzacția, care include instalația de producție XPS  din Tunari, împreună cu 22 de profesioniști în domeniul producției și tehnic, este programată să se încheie în al doilea trimestru al anului 2023. 

HIRSCH este unul din liderii în domeniul materialelor izolante EPS (polistiren expandat), cu peste 30 de unități de producție, în principal în Europa Centrală și de Est. Prin această achiziție, HIRSCH dobândește tehnologia complementară în XPS. 

În prezent, produsele XPS sunt vândute sub marca APLA a AkzoNobel. Prin această cesiune intenționată, AkzoNobel va putea să își raționalizeze amprenta către un singur loc de producție în România și să continue să ofere produsele XPS sub marca APLA prin colaborare privind producția de către specialiști în producție a acestei categorii (inclusiv cu compania cumpărătoare).

„AkzoNobel dorește să se concentreze pe domeniul său cheie de expertiză. Cu excepția României, AkzoNobel nu are alte fabrici de XPS. Așadar, pentru XPS, strategia AkzoNobel este de a construi parteneriate de producție la comandă cu jucători puternici precum HIRSCH Porozell și de a se concentra pe branding și pe partea de comercializare”, a declarat Alexandra Chirica, Country Commercial Director al AkzoNobel România.

„Această achiziție în România este o oportunitate unică pentru noi de a intra în producția de XPS și servește ca punct de plecare pentru a crește afacerea XPS în cadrul grupului nostru de companii”, spune Harald Kogler, CEO al HIRSCH Servo.

„Ne extindem producția existentă de izolații EPS pentru a include plăcile de izolație XPS, care sunt utilizate în special în zonele cu presiune și umiditate extreme, cum ar fi în izolarea pereților subsolului sau în izolarea acoperișurilor plate. Odată cu achiziția acestei unități de producție de lângă București, avem acum cinci unități de producție de izolații în România (Cluj, Timișoara, Sfântu Gheorghe, Bragadiru și Tunari în zona București) și câștigăm angajați cu înaltă calificare”, a adăugat Marius Schweitzer, Managing Director HIRSCH Porozell S.R.L.

Fabryo are în portofoliu mărcile Savana, APLA și InnenWeiss. Compania concurează cu producătorul de lacuri și vopsele Policolor-Orgachim, fosta Întreprindere de Lacuri și Vopsele București, și Deutek, cumpărat în noiembrie 2016 de gigantul american PPG.

La momentul tranzacției, Fsabryo era controlat de fondul de investiții Oresa Ventures. Oresa este un fond de investiții ce face parte din grupul suedez de firme Celox, preluând La Fântâna SA.

AkzoNobel, companie înființată în 1646, cu sediul în Amsterdam, are în porotofoliu mărcile Alba, Astral, Bruguer, Coral, Dulux, Flexa, Inca, Levis, Marshall, Nordsjo, Sadolin, Sikkens și Vivechrome. 

HIRSCH Porozell S.R.L. este filiala din România a companiei austriece HIRSCH Servo AG.

HIRSCH Servo AG este o companie austriacă necotată la bursă, cu vânzări de 420,7 MEUR și o EBITDA de 51,5 MEUR (anul financiar 2021/22). Grupul HIRSCH Servo are 32 de unități de producție în zece țări europene (Austria, Germania, Franța, Ungaria, Slovacia, România, Polonia, Republica Cehă, Slovenia și Ucraina) și își desfășoară activitatea în principal în domeniul producției de materiale de izolație din EPS și materiale de ambalare din EPS.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!