16.9 C
București
vineri, octombrie 11, 2024

Retail – Conferința Profit.ro E-Commerce – Bogdan Dumea, secretar de stat, Ministerul Digitalizării: Economia digitală ar putea contribui în 2030 cu 10% la PIB. Deschiderea bazelor de date, pas important pentru firme – Sinteza

4 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Economia digitală ar putea ajunge la aproape 10% din PIB până în 2030, conform unor studii recente, iar deschiderea marilor baze de date, cu ajutorul unor proiecte precum cloud-ul guvernamental, va ajuta companiile să se identifice mai ușor soluții în beneficiul consoamtorului, a arătat, Bogdan Dumea, secretar de stat în Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării, la Conferința Profit E-commerce - Ediția a V-a, organizată de Profit.ro. ”Economia digitală a României crește, nu doar pe e-commerce, ci pe tot ansamblul.

Am văzut recent un raport de la McKinsey & Co., care estimează că economia digitală a României va ajunge volum undeva la 52 miliarde euro în 2030, reprezentând un procent de 9,6, aproape 10% din PIB, față de 6% cât este astăzi.

”Anul acesta, chiar recent am lansat Strategia națională pentru inteligență artificială (AI), care include componente semnificative care ne vor ajuta în dezvoltarea digitală a statului și, aici, în primul rând, mă refer la deschiderea datelor sau la adunarea datelor în acele baze de date semnificative, pe care companiile, în viitor, companiile de software și de cercetare, instituțiile vor putea să le folosească pentru a-și dezvolta noi soluții, să identificăm mai repede un comportament și să rezolvăm mai repede o problemă pe care o observăm în piață.

Economia digitală ar putea ajunge la aproape 10% din PIB până în 2030, conform unor studii recente, iar deschiderea marilor baze de date, cu ajutorul unor proiecte precum cloud-ul guvernamental, va ajuta companiile să se identifice mai ușor soluții în beneficiul consoamtorului, a arătat, Bogdan Dumea, secretar de stat în Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării, la Conferința Profit E-commerce – Ediția a V-a, organizată de Profit.ro.

”Economia digitală a României crește, nu doar pe e-commerce, ci pe tot ansamblul. Am văzut recent un raport de la McKinsey & Co., care estimează că economia digitală a României va ajunge volum undeva la 52 miliarde euro în 2030, reprezentând un procent de 9,6, aproape 10% din PIB, față de 6% cât este astăzi. Este, într-adevăr, o creștere spectaculoasă, suntem pe un trend pozitiv din punctul acesta de vedere”, a arătat secretarul de stat în Ministerul Digitalizării.

Evenimentul a fost organizat cu sprijinul ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag

Bogdan Dumea a admis însă că există o reticență la schimbare, inclusiv în privința digitalizării serviciiilor publice și private.

cloud-ului guvernamental, infrastructura în care vor fi prezente toate instituțiile statului și care va ajuta al trecerea către o economie dinamică, bazată pe date.

”Anul acesta, chiar recent am lansat Strategia națională pentru inteligență artificială (AI), care include componente semnificative care ne vor ajuta în dezvoltarea  digitală a statului și, aici, în primul rând, mă refer la deschiderea datelor sau la adunarea datelor în acele baze de date semnificative, pe care companiile, în viitor, companiile de software și de cercetare, instituțiile vor putea să le folosească pentru a-și dezvolta noi soluții, să identificăm mai repede un comportament și să rezolvăm mai repede o problemă pe care o observăm în piață. Datele, noul petrol al erei digitale, ne vor ajuta să facem acest lucru, împreună cu AI”, a mai afirmat secretarul de stat Bogdan Dumea.

Potrivit demnitarului, autoritățile fac în prezent eforturi pentru implementarea mai rapidă a cloud-ului guevrnamental, față de termenul limită prevăzut în PNRR.

Platforma de cloud guvernamental va deveni complet operațională la 31 decembrie 2025 și va necesita fonduri totale de 374,73 milioane de euro (1,866 miliarde de lei), acoperite prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Perioada de operare a investiției este de 10 ani de la data finalizării implementării investiție.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!